Чт, 2024-04-25, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
Стартувала нова поліція у Херсоні
Інші останні Новини з регіонів України

  У Херсоні 302 нових патрульних поліцейських сьогодні, 8 лютого, склали присягу на вірність українському народу. В урочистій церемонії взяли участь міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков, керівник Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, начальник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич.

Також на заході були присутні народні депутати Андрій Гордєєв і Микола Паламарчук, голова Херсонської облради Андрій Путілов і міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Як заявив Аваков, початок роботи нової патрульної поліції у Херсоні - це "маленький крок у майбутнє тієї країни, в якій хочемо жити".

За словами міністра, така велика кількість нових поліцейських свідчить про те, що жителі довіряють правоохоронцям.

Деканоїдзе повідомила, що за грантові кошти поліцейським закупили 30 службових автомобілів. Якщо цієї кількості транспорту виявиться недостатньо, керівництво готове доукомплектувати автопарк. Крім того, усі патрульні отримали повне обмундирування і всі необхідні для роботи ґаджети.

"Нова патрульна поліція - це люди, які мають захищати державу. У ваших руках доля не тільки херсонців, а й усіх українців", - заявила керівник Нацполіції, виступаючи перед херсонськими поліцейськими.

За словами начальника нової поліції Херсона лейтенанта Максима Єрмакова, у міській патрульній службі 241 чоловік і 61 жінка. Вже сьогодні вони приступають до виконання своїх прямих службових обов`язків.

У Херсоні набір в нову патрульну поліцію стартував 15 вересня. Бажання працювати у правоохоронній системі виявили 3532 особи, відбір пройшли лише 303 з них.

Нагадаємо, до червня 2016-го патрульна поліція працюватиме в 29 містах.

7 листопада 2015 року в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами та емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Усі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку зазнають перевірки на поліграфі та пройдуть співбесіду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: херсон, нова поліція, старт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]