Чт, 2024-03-28, 20:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:51
Став чемпіоном світу український шашист, збірна України - чемпіон у командному заліку
Інші останні Спортивні новини

На чемпіонаті світу з міжнародних шашок (100-кліткова дошка) подвійний успіх святкували українці в чоловічому турнірі.

Чемпіоном світу у швидкій грі (рапід) став міжнародний гросмейстер із Харкова Юрій Анікєєв, бронзовим призером - міжнародний гросмейстер із Дніпропетровська Артем Іванов, повідомляє офіційний сайт змагань.

У командному заліку збірна України випередила команди Росії та Сенегалу.

На шляху до золотої медалі Анікєєв обіграв трьох міжнародних гросмейстерів: Валнеріса з Латвії, Самба з Сенегалу і Булатова з Бєларусі. У підсумку Анікєєв на одне очко випередив одного з найтитулованіших спортсменів світу, міжнародного гросмейстера Олександра Шварцмана з Росії.

У Анікєєва 13 очок, у Шварцмана та Іванова - по 12. Шварцман виявився вищим у турнірній таблиці за додатковими показниками.

Ще один представник України Денис Шкатула увійшов до десятки найсильніших, посівши підсумкове 9-е місце.

В жіночому командному турнірі у збірної України у складі Вікторії Мотричко і Ольги Балтажи – 2-е місце. В особистому турнірі вони посіли 5-6 місця. Перші чотири місця посіли росіянки, а збірна Росії здобула перемогу в командному заліку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: чемпіон, збірна україни, командний залік, чемпіон світу український шашист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]