Пт, 2024-04-19, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
"Свобода" блокуватиме російські фури. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

У п'ятницю, 26 лютого, ВО "Свобода" поновлює всеукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України, повідомив лідер політсили Олег Тягнибок.

"Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Поки Росія продовжує воєнну агресію проти України, вбиває українських військових і переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресорові заробляти на українській економіці. Бездіяльність влади в питанні запровадження дієвих санкцій проти путінської Росії підриває довіру західних союзників до намірів України реально протистояти агресорові, а також їхнє бажання продовжувати свої санкції проти РФ. Такими своїми діями центральна влада вкотре демонструє пріоритет бізнесу над національними інтересами України", - зазначено в заяві, оприлюдненій на сторінці Facebook Тягнибока в п'ятницю, 26 лютого, уранці.

Тягнибок написав, що "Свобода" "вимагає від уряду Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати зрадницьке за своїм змістом рішення про відновлення з 25 лютого російського транзиту".

Окремо в політсилі зазначили, що заклик міністра інфраструктури Андрія Пивоварського до керівника МВС Арсена Авакова забезпечити супровід Нацгвардії та інших структур МВС для безперешкодного проходження російських фур українською територією "абсолютно неприйнятний".

"Ця пропозиція наочно демонструє маріонетковий характер нинішнього уряду, який заради забезпечення бізнес-інтересів своїх покровителів готовий поставити Україну в принизливе положення", - висловив думку "Свободи" політик.

На думку Тягнибока, припинення транзиту транспорту - один з таких засобів, послідовно і системно підривати російську економіку.

"І навпаки: кожна пропущена українськими дорогами російська фура - це фактично новий снаряд в українських бійців", - висловив переконання він.

"Ми вимагаємо від української влади припинити лобіювати інтереси олігархів і російських окупантів в Україні, не застосовувати практику подвійних стандартів агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України", - написав Тягнибок.

Директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Роман Хміль в ефірі "112 каналу" вранці в п'ятницю повідомляв, що українські активісти не блокуватимуть рух по Україні транзитом вантажівок з російською реєстрацією.

"Транзит, на відміну від двосторонніх перевезень, не є прерогативою України, щоб його блокувати. Є міжнародна система торгівлі, і країни світу домовилися, що транзит буде вільним і ті транзитні товари, які переміщуються по Україні, часто не російські, навіть якщо перевозяться російськими вантажівками. Тому активісти після наших комунікацій і пояснень це зрозуміли, і ми бачимо, що є розуміння, і транзит блокувати вони не будуть, ми продовжуємо переговори щодо двосторонніх перевезень Україна-РФ", - сказав він.

Раніше четвер, 25 лютого, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що Міністерство інфраструктури продовжуватиме роз'яснювальну роботу, а за необхідності проводитиме переговори з активістами, що блокують транзит російських вантажівок.

За його словами, Україна у будь-якому разі не може не бути транзитною державою, і часто автомобілі з російською реєстрацією водять українці, а вантаж належить не РФ, а транснаціональним компаніям.

"Якщо через блокування транзиту десь, скажімо, помре міні-готель, оскільки туди не приїдуть водії, що ми робитимемо? Необхідно проводити роз'яснення, працювати з суспільством" - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту РФ з 25 лютого відновити транзитні автоперевезення.

Організатор блокади російських вантажівок у Закарпатській області - об'єднання "Карпатська Січ" - 24 лютого заявило про вимогу до українського уряду переглянути рішення стосовно відновлення транзиту російських вантажівок через територію України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: російські фури, свобода, блокування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]