Чт, 2024-04-25, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Товарообіг між Україною та США з початку року зріс на 6% - ДФС
Інші останні Економічні новини

  Товарообіг між Україною і США в січні-квітні 2016 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 6% - до 714 млн доларів.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби з посиланням на директора департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Миколи Чмерука.

За його словами, в поточному році питома вага зовнішньої торгівлі між Україною і США становить 3% загального товарообігу України.

"У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ми фіксуємо збільшення імпорту товарів зі США в Україну на 26%. За чотири місяці цього року він становив 610 млн дол. США. За минулий рік ця цифра сягнула 1,5 млрд доларів США", - зазначив Чмерук.

За його словами, підписання Угоди між урядами України та Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу сприятиме зростанню зовнішньої торгівлі між двома країнами.

Основними товарами, які імпортувалися в Україну, були трактори, передавачі для радіотелефонного, радіотелеграфного зв'язку, радіомовлення, промислові товари, зокрема полімери вінілхлориду або інших галогенованих олефінів, катки для спортивних майданчиків, кров людей, тварин, сироватки, вакцини, токсини, жгут штучних ниток, сполуки сіркоорганічні, транспортні засоби та запасні частини, продовольчі товари та напої.

Експорт українських товарів до США в поточному році становив 104 млн доларів США. Найбільшу частку експорту становили промислові товари, зокрема, чавун переробний і чавун дзеркальний у чушках, прутки гарячекатані, виготовлені з вуглецевої сталі, продовольчі товари та напої, засоби виробництва, частини устаткування.

Як повідомлялося, 23 травня Україна і США уклали угоду про взаємну допомогу митних адміністрацій, що передбачає співпрацю між Державною фіскальною службою України і Митної та прикордонної службою США у припиненні протиправних дій, які завдають шкоди економічним інтересам обох країн. Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами в Україні за січень-березень 2016 року становив 961,3 млн, що в 10,6 раза більше ніж дефіцит за підсумками аналогічного періоду попереднього року на рівні 90,2 млн доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: дфс, україна, товарообіг, США, 6%, початок року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]