Пт, 2024-03-29, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Три судді судитимуть "діамантових прокурорів"
Інші останні Кримінальні новини

Голосіївський райсуд Києва призначив колегію із трьох суддів для розгляду обвинувального акту відносно "двох діаманатових прокурорів": Володимира Шапакіна й Олександра Корнійця. Про це повідомив Корнієць, передають Українські новини.

"Призначена колегія суддів: суддя-доповідач Дмитро Валігура, судді Наталя Дроздова й Олена Первушина", - повідомив він.

Він уточнив, що суддів визначив автоматичний розподіл справ. При цьому дата розгляду справи поки не призначена.

Первушина є головою Голосіївського суду.

У вівторок, 23 лютого стало відомо, що прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з Генпрокуратури.

Нагадаємо, на початку липня за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакін.

При обшуку у них були знайдені великі суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він і її вніс та вийшов із СІЗО.

Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн. 22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис грн.

19 листопада Печерський райсуд Києва відхилив клопотання прокуратури про взяття Корнійця під варту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: три судді, Суд, діамантові прокурори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]