Чт, 2024-03-28, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
У Криму заборонили жалобні заходи за жертвами геноциду татар
Інші останні Новини з регіонів України

Проросійська окупаційна влада Криму заборонила проведення масових жалобних заходів у пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу. Про це повідомив у вівторок, 17 травня, голова Меджлісу кримськотатарського народи Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

"Як і слід було очікувати, російські окупанти в Криму повсюдно заборонили проведення масових жалобних заходів у пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, що планувалися до проведення 18 травня 2016 року регіональними та місцевими меджлісами, кримськотатарськими громадськими організаціями", – пише він.

При цьому, за словами Чубарова, російські окупанти в Криму докладають усіх зусиль для того, щоб змусити кримських татар брати участь лише в формальних заходах, що проводять окупанти та їхні прислужники.

У ситуації, що склалася, Меджліс кримськотатарського народу рекомендує всім співвітчизникам за місцями їх проживання в Криму наступне:

- збір до 11.45 біля встановлених за місцем проживання в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу пам'ятних каменів, меморіальних дощок, а також інших місць, пов'язаних або таких, що асоціюються з катастрофою 18 травня 1944 року. Молитва за загиблими та померлими під час депортації і у вигнанні,

- проведення о 12.00 - 12.01 "Сюкюнет дак'яси" ("Хвилина мовчання"). По всій Україні вона буде проведена о 12.00. При цьому, в зазначений час всі українські телевізійні канали та радіостанції передають спеціальний сигнал в пам'ять про жертв геноциду кримськотатарського народу.

По завершенні "Хвилини мовчання" пропонується вмикнути клаксони всіх автомобільних засобів.

Як відомо, останнім часом на території анексованого Росією півострова Крим погіршилася ситуація з дотриманням прав людини. Посилилися гоніння на кримських татар. За надуманими звинуваченнями була заборонена діяльність Меджлісу кримських татар.

Нагадаємо, цього дня планується масштабний мітинг на адмінкордоні з окупованим росіянами Кримом. За словами голови штабу цивільної блокади Криму Ленура Іслямова, пам'ятні мітинги пройдуть і в інших містах України, а в Генічеському районі Херсонської області неподалік контрольного пункту "Чонгар" має відбутися наймасштабніший з них.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: заборона, жалобні заходи, жертви геноциду татар, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]