Чт, 2024-03-28, 19:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
У зоні АТО посилюються обстріли: є загиблі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу троє українських військовослужбовців загинули, сім зазнали поранення, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військових загинули, семеро були поранені", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

Мотузяник також поінформував, що за добу ситуація в зоні проведення АТО загострилася, за добу бойовики випустили по позиціях українських військових понад 200 мін.

Всього за добу противник 79 разів порушив режим припинення вогню, в 26 випадках - з використанням важкого озброєння.

За його словами, на луганському напрямку НЗФ двічі порушили режим припинення вогню, в обох випадках обстріли тривали по 20 хвилин, в одному з випадків сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

На донецькому напрямку, на ділянці Зайцеве - Майорськ, було 10 мінометних обстрілів, бойовики також використовували артилерію - 120-мм установки "Гвоздика".

"Спроби атакувати Зайцеве дорого обходяться противнику. За інформацією ГУР Міноборони України, на цих рубежах загинули кілька військовослужбовців ЗС РФ. Вчора з моргу Горлівки в Росію були відправлені три цинкові труни з тілами окупантів", - розповів спікер АП.

Тривають систематичні обстріли передових позицій сил АТО поблизу Красногорівки і Мар'їнки - на маріупольському напрямі. Противник застосовує широкий спектр озброєнь - від стрілецької зброї до мінометів. Зазвичай бойовики активізуються близько 17.00 і ведуть щільний вогонь протягом 2-3 годин.

Між Миколаївкою і Докучаєвськом відбувся бій сил АТО з НЗФ - в темний час доби ДРГ атакувала опорний пункт українських військових.

Нагадаємо, 13-14 лютого в районі Мар'їнки і Красногорівки склалася особливо напружена ситуація. У першій половині дня неподалік Мар'їнки сталося бойове зіткнення, і через постійні обстріли був закритий контрольно-пропускний пункт.

Напередодні в штабі АТО повідомляли, що бойовики біля Зайцева, Майорська, Пісків і Красногорівки відкривають вогонь як вдень, так і вночі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, обстріли, загиблі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]