Пт, 2024-03-29, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Україна і Німеччина вірять у світлі перспективи ЗВТ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна стане частиною європейського економічного простору, впевнений прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"У нас з вами дорога з двостороннім рухом. І Угода про зону вільної торгівлі, яка набуде чинності з 1 січня... Я ще раз хочу підкреслити, що Угода набуде чинності з 1 січня - хоче цього хтось чи не хоче, але Україна буде частиною європейського економічного простору. Без сумнівів", - сказав Яценюк на відкритті українсько-німецького економічного форуму в Берліні у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, ця Угода є способом модернізації української економіки.

"Багато дискусій про те, де наш ринок. Ми розберемося з цим. Головне, щоб було з чим виходити на ринки. Я не хочу, щоб українська економіка і далі залишалася сировинною - у нас повинні бути ті стандарти, критерії і та якість продукції, які є у Німеччини", - зазначив український прем'єр.

Фінансова ситуація в Україні стабілізувалася, каже прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Уряд активно працює над тим, щоб стабілізувати фінансовий сектор, оскільки фінансовий сектор є benchmark для будь-якої економіки - відкритий нерв: як тільки ситуація не стабільна, це відразу впливає на стабільність банківського сектору. У нас нарешті в останні два місяці позитивна динаміка по вкладенню депозитів в український банківський сектор. Це означає, що ситуація стабілізується", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, спочатку передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року - після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України та РФ – сторони домовилися про відтермінування запровадження положення Угоди до 31 грудня 2015 року. Росія регулярно робить спроби продовжити відтермінування.

Однак, як наголошували в Україні та ЄС, Україні та Європейському Союзу не потрібне відтермінування із запровадженням всеосяжної зони вільної торгівлі, оскільки будь-які відтермінування лише відкладають ухвалення необхідних рішень. Угода про Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом набуває чинності з 1 січня 2016 року. Водночас російська влада не раз погрожувала, що може запровадити ембарго на українську продукцію - з 1 січня 2016 року.

Меркель: угода про створення ЗВТ між Україною та Євросоюзом не спрямована проти Росії

Угода про асоціацію в частині запровадження з 1 січня 2016 року поглибленої і всеосяжної зони вільною торгівлі між Україною та Європейським Союзом не спрямована проти Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала під час відкриття Українсько-німецького економічного форуму у Берліні.

Голова німецького уряду зазначила, що обидві сторони зацікавлені у створенні зони вільної торгівлі, яка повинна надати відповідні імпульси для посилення співпраці на основі ринкових умов.

"Угода про зону вільної торгівлі не спрямована проти Росії. Вона ніколи не буде спрямована проти Росії. Ми зацікавлені в хороших відносинах між Україною та Європейським Союзом, а також і з Росією... Говорячи про довгострокову перспективу, ми зацікавлені у злитті економічних просторів", - заявила Меркель.

Також вона звернула увагу, що надзвичайно важливо, що проводяться тристоронні перемовини "Україна-Євросоюз-Росія" для втілення цієї Угоди про асоціацію в частині ЗВТ.

Меркель відзначила певні успіхи у розвитку відносин з Росією, зокрема в питанні "зимового пакету" в енергетичному секторі щодо постачання природного газу. "В перемовинах з Європейською комісією цей пакет вже було погоджено, і в рамках цього пакету до березня 2016 року буде забезпечено постачання газу", - сказала Меркель.

Україна і Німеччина підписали Угоду про торгову палату. Абромавічус обіцяє німецькому бізнесу більше захисту

Уряди України та Німеччини підписали Угоду про створення українсько-німецької торгової палати зі штаб-квартирою в Києві. Церемонія підписання відбулася в рамках роботи українсько-німецького ділового форуму за участю прем'єр-міністр Арсенія Яценюка та федерального канцлера Ангели Меркель.

Документ був підписаний у присутності глав урядів. Як очікується, німецько-українська торгова палата покликана значно посилити присутність німецького бізнесу в Україні.

Німецький бізнес матиме більше захисту в Україні після відкриття українсько-німецької торгової палати зі штаб-квартирою в Києві, заявив міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус в рамках роботи українсько-німецького ділового форуму.

"Я вважаю, що німецький бізнес матиме більше захисту в Україні після створення торгової палати", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Віра, світлі перспективи ЗВТ, Україна і Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]