Чт, 2024-04-25, 19:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Україна посідає п'яте місце у світі в рейтинзі "кумівства"
Інші останні Кримінальні новини

Україна опинилася на 5-му місці в рейтинзі "кумівства" за версією The Economist. Видання пише, що завдяки своїм родичам і друзям при владі мільярдери по всьому світу отримали до 2 трлн доларів за 10 років.

Політичні зв'язки завжди рухали торгівлю вперед. Але протягом останніх 20 років від Малайзії до Мексики так звані "корумповані капіталісти", які отримали свої статки завдяки своїм родичам і друзям в урядах, насолоджувалися "золотою ерою".

Журналісти проаналізували джерела доходів найбагатших людей з рейтингу мільярдерів Forbes. Потім вони визначили галузі в різних країнах, які схильні до "кумівського капіталізму". The Economist вважає такими ті, що тісно пов'язані з державними структурами.

А потім журналісти вивчали дохід, який мільярдери тієї чи іншої країни отримували завдяки "кумівським галузях". І, нарешті, сукупний дохід мільярдерів, отриманий завдяки зв'язкам у владних колах, представлений в процентному відношенні від ВВП країни.

Таким чином, Україна опинилася на 5-му місці в рейтинзі "кумівства капіталізму". За даними видання, дохід великого бізнесу завдяки політичним зв'язкам обходиться нашій країні в 6,7% від ВВП.

Першість у рейтинзі здобула Росія. Олігархи зі зв'язками в Кремлі відбирають у країни більше 18% ВВП.

Найменш "кумівською" видання вважає Німеччину, де дуже невелика група бізнесменів мають зв'язки з владою.

Видання нагадує, що Україна очолила світовий рейтинг за рівнем інфляції. Найближчими сусідами України в рейтинзі виявилися Ємен (30%), Сирія (33,6%) і Південний Судан (41,1%). Росія посіла 216-е місце з показником інфляції на рівні 15,4%, Бєларусь - 214-е (15%).

Відзначимо, в свіжому рейтинзі топ-100 найбагатших людей України перше місце традиційно дісталося бізнесменові Ринату Ахметову. Статки президента України Петра Порошенка оцінюється у 858 млн доларів. За останній рік вони зросли на 100 млн доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: україна, рейтинг кумівства, п'яте місце у світі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]