Чт, 2024-03-28, 19:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Україну на "Євробаченні" представлятиме Джамала. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

  21 лютого завершився фінал Національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення-2016". Україну на Євробаченні-2016 представлятиме Джамала з піснею "1944".

Судді: Андрій Данилко, Руслана та Костянтин Меладзе, - поставили найвищі бали Джамалі (5) та групі The Hardkiss з піснею "Helpless" (6).

Натомість глядацьке голосування за результатами підрахунку 382 тисяч смс поставило на перший рядок Джамалу (6 балів) і The Hardkiss (5).

Обидва учасники набрали по 11 балів, але глядацьке голосування, за умовами конкурсу, має перевагу.

У решти учасників фіналу: SunSay з піснею "Love Manifest" - 8 балів, Pur:Pur ("We Do Change") та "НеАнгели" ("Higher") - по 5 і Brunettes shoot Blondes ("Every Monday") - 2 залікових бали.

Участь у фінальному голосуванні взяли понад 300 тисяч людей, що є рекордом для відбіркових "Євробачення" конкурсів в Україні.

Джамала народилася в сім'ї кримського татарина і вірменки. Популярність Джамалі приніс конкурс "Нова хвиля 2009", який проходив в Юрмалі, де вона отримала гран-прі.

32-річна артистка спеціально для нацвідбору написала пісню "1944", на яку її надихнула розповідь прабабусі. Саме з цим роком пов'язані найважчі спогади в її родині. Йдеться про насильницьку депортацію кримськотатарського народу.

"Євробачення 2016" відбудеться в Стокгольмі попередньо 11-14 травня. Цьогоріч конкурс пройде за новими правилами.

Джемілєв і Чубаров певні, що Джамала гідно виступить на Євробаченні

Джамала гідно представляти Україну на Євробаченні-2016. Про це написав у Facebook лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Це перемога! Тисячи кримських татар спостерігали за ходом фіналу національного відбору до конкурсу Євробачення, що проходив в Києві. З Криму не можна було відправити свій голос, і тому було одне прохання - проголосувати за кримців з материка. Впевнений у тому, що Джамала гідно представить нашу країну на Євробаченні. Вірю, що про "1944" знатиме весь світ. І бачу, що українці - на вірному шляху. Крим - це Україна! Слава Україні!".

Водночас голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook вважає, що голосування за представника України на пісенному конкурсі Євробачення продемонструвало, що українці розумніші за політиків.

"Як завжди, народ розумніший, ніж судді (політики)...", – написав Чубаров

Він висловив переконання, що "Крим переможе у Швеції", і подякував усім, хто голосував за Джамалу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: україна, Євробачення, Джамала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]