Чт, 2024-03-28, 19:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
В Естонії біля кордону з Росією починаються навчання НАТО
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонії в понеділок, 2 травня, почнуться найбільші в цьому році військові навчання "Весняний шторм 2016" (Kevadtorm 2016). Про це заявили в прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії, передає "Інтерфакс".

У маневрах візьмуть участь 6 тис. осіб, в тому числі близько 1,5 тис. військовослужбовців з 10 країн-союзників і партнерів по НАТО.

Серед зарубіжних учасників - військовослужбовці з Бельгії, Великобританії, Німеччини, Голландії, Канади, Латвії, Литви, США, Фінляндії та Швеції.

Навчання пройдуть на території Тартуського, Вируського і Пилваського повітів поблизу кордону з Росією.

Будуть представлені механізована рота Нідерландів на бойових машинах піхоти CV9035, польські штурмовики Су-22, винищувачі США F15, винищувачі Великобританії Eurofighter Typhoon, транспортні літаки CH-47 Chinook.

Висування військ почнеться 2 травня з військового містечка в Тапа, урочисте шикування з нагоди завершення навчань пройде 19 травня на аеродромі Ріда.

Нещодавно президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес ознайомився у четвер, 21 квітня 2016 року, з найбільшими технічними кібернавчаннями "Locked Shields 2016", які у режимі реального часу проводить Центр кіберзахисту НАТО. 550 учасників навчань з 19 держав користуються реалістичними технологіями, комп'ютерними мережами й методами атаки.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: кордон, навчання НАТО, Росія, Естонія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]