Пт, 2024-04-26, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
В китайську асоціацію "Шовковий шлях" з бюджетом 46 мільярдів доларів увійде Україна
Інші останні Економічні новини

Україна увійде в організовану Китаєм Асоціацію "Шовковий шлях", що в рамках реалізації проекту "Новий Шовковий шлях" об'єднає двадцять одну країну.

На її реалізацію КНР надасть близько 46 млрд доларів. Про це на брифінгу розповів віце-президент та генсекретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен, повідомляє "Укрінформ".

"Ми націлені на довгострокове співробітництво з Україною. Саме на довгострокове співробітництво, тому що ми налаштовані на створення Асоціації "Шовковий шлях", яка буде включати 21 країну. Ця асоціація буде офіційно створена, і церемонія відкриття буде в червні цього року в Пекіні. Таким чином ми зможемо поглибити наше співробітництво", - сказав Мен.

За його словами, вже створено веб-сайт, що називається "Новий поїзд - новий шлях", на якому планується вирішувати політичні або економічні питання, що будуть виникати в рамках реалізації бізнес-проектів між країнами.

"Для цього проекту ми готові виділити дуже велику суму - 300 мільярдів китайських юанів для того, щоб зосередити увагу підприємців на співробітництві між країнами", - уточнив Мен.

Як повідомлялося, Україна приєдналася до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (МТМ), а також домовилася про зниження тарифу на перевезення контейнерів так званим "Новим Шовковим шляхом". Директор з вантажних перевезень і логістики ПАТ "Укрзалізниця" Іван Федорко 17 травня у Тбілісі підписав відповідний протокол. "Досягнуто домовленості про зниження комплексної ставки за перевезення з 5,559 тис. дол до 3,98 тис. дол за 40-футовий контейнер від Ізова до кордону з КНР (Достик). Працюємо над здешевленням Шовкового шляху. Усе нам вдасться!" - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Наприкінці квітня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках свого візиту до Китаю підтримав ініціативу "Один пояс, один шлях".

Довідка

"Один пояс і один шлях" - висунута Китаєм ініціатива об'єднаних проектів створення "Економічного поясу Шовкового шляху" і "Морського Шовкового шляху XXI століття". Концепція була вперше представлена головою КНР Сі Цзіньпіном восени 2013 року.

У січні 2016 року Україна запустила перший експериментальний вантажний потяг по так званому "Новому Шовковому шляху".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: україна, бюджет, китайська асоціація Шовковий шлях, 46 мільярдів доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]