Вт, 2024-04-16, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
В новому кліпі Coldplay "Up&Up" українці створили неймовірний світ. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Британська рок-група Coldplay представила новий кліп на пісню "Up&Up", в створенні візуальних ефектів для якого брали участь українці.

Новий хіт Coldplay "Up&Up" днями сильно завірусився у соціальних мережах. Причиною такого успіху став дивовижної краси відеоряд, який буквально перевертає звичний нам світ з ніг на голову. З моменту публікації 16 травня відео зібрало майже 10 млн переглядів на YouTube. Однак мало хто знає, що візуальні ефекти для кліпу створили українці. А саме - дніпровська студія постпродакшену Gloria FX.

"У GloriaFX звернулися наші друзі і партнери, продакшн-компанія Prettybird (Нью-Йорк) з пропозицією взяти участь у музичному відео. Досить часто ми отримуємо проекти відомих груп, але коли нам передзвонив вночі наш продюсер Max Colt з нашого Лос-Анджелеського офісу і сказав, що це Coldplay, ми застигли від подиву - ми маємо працювати з такими історичними зірками", - розповів AIN.UA CEO GloriaFX Сергій Машівський.

Зйомки проходили в Нью Йорку і в Києві. Засновники GloriaFX Анатолій Кузьмицкий і Сергій Машівський були супервізорами від студії на знімальному майданчику в Києві.

"На знімальному майданчику проходив весь процес: начерки перших ідей, створення ескізів, монтаж і т.д. Також хочу відзначити українську продакшн-команду Radioaktive Film, які організували три знімальні дні в Україні. Неймовірні декорації, велика команда і важка професійна техніка нескінченно рухалася з одного боку в інший 24 години на добу. Зарубіжні гості залишилися задоволені!", - розповів Сергій.

Відео складається з ряду хронік, знятих в різні роки (є Футажі, зняті 30 років тому), і доопрацьованих за допомогою комп'ютерної графіки шляхом накладення, вписування і Motion Control. Велика частина сцен зняті в павільйоні, але були і натурні зйомки на території недобудованої лікарні в Києві, розповів Машівський.

"Для однієї сцени була побудована кімната аналог квартири на Байконурі, і за сценарієм сім'я - літні люди повинні були їсти замість супу космос, проте в процесі поста, космос поміняли на танкери і нафтову платформу", - поділився він цікавою деталлю.

"Цей проект - не просто красива картинка, монтаж і корекція кольору, це творчий сюрреалістичний проект, Coldplay це історія в музиці і наша команда торкнулася і стала частиною цієї історії", - уклав Сергій.

Студія GloriaFX була заснована в 2008 році двома українцями Анатолієм Кузьміцким і Сергієм Машівським. З тих пір скромні візуальщики з міста Дніпро (в минулому Дніпропетровськ) взяли участь у величезній кількості музичних проектів. Вони працювали з такими артистами, як Benny Benassi, 50Cent, Chris Brown, Wiz Khalifa, Jessie J, Nicky Minaj, Hurts та іншими. Останньою роботою став кліп для One Republic на композицію "Wherever I go", опублікований 17 травня.

У серпні 2015 роки українці отримали премію MTV в номінації "Кращі візуальні ефекти". Нагороди дніпропетровська студія удостоїлася за обробку кліпу Skrillex&Diplo Where Are U Now за участю Джастіна Бібера. Це перша така нагорода для України.

Обробка музичних відео - не єдина парафія Gloria FX - в портфоліо студії також більше двадцяти рекламних роликів для американських і європейських кампаній, кілька фільмів і трейлерів для українських, російських і американських фільммейкеров.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 657 | Додав: adminA | Теги: українці, неймовірний світ, новий кліп Coldplay Up&Up | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]