Пт, 2024-04-19, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:04
В Одесу вже ввели 1 тис нацгвардійців і поліцейських. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесу вже введено додатково 1 тисячу нацгвардійців і поліцейських. Про це на брифінгу повідомив керівник Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі, передає "112 Україна".

"Зараз вже введено близько 1 тисячі додаткових солдатів Нацгвардії і поліції. В цілому ми очікуємо, що близько 3 тисяч поліцейських і нацгвардійців забезпечуватимуть порядок завтра під час річниці трагічних подій", - сказав він.

Саакашвілі вважає, що РФ готує провокації до другої річниці 2 травня.

"Річниця 2 травня використовується силами, які не хочуть миру в Україні, а сили це і зовнішні, і внутрішні. З одного боку, грунтуючись на тій аналітиці, яка у мене є, і на особистому досвіді з Росією Путіна, у мене немає жодного сумніву в тому, що вони готують провокації. Вони будуть прагнути використовувати річницю 2 травня для того, щоб розгойдати ситуацію в Одесі та в Україні", - заявив Саакашвілі.

Він додав, що має в своєму розпорядженні конкретну "досить тривожну" інформацію, яку отримав від співробітників СБУ та інших служб.

Глава ОДА зазначив, що, крім зовнішніх ворогів України, є інша сторона - люди, яким невигідні перетворення, проведені в Одесі за останній рік і готуються до реалізації.

"Це корупціонери, місцеві мафіозі. Багато з них пов'язані з Москвою дуже тісними узами - це не викликає ніякого сумніву. І у нас багато інформації з цього приводу. Природно, обидві сторони заодно: ворогам України дуже невигідно, щоб тут був мир, а внутрішнім ворогам - щоб в регіоні відбулися перетворення ", - підкреслив Саакашвілі.

За його словами, грунтуючись на вищевказаній інформації, він звернувся до президента України Петра Порошенка, як до верховного головнокомандувача, з проханням ввести в Одесу додаткові сили Національної гвардії і Національної поліції.

За даними МВС, в місті працює оперативний штаб під керівництвом першого заступника міністра внутрішніх справ. У відомстві запевняють, що сил і засобів цілком достатньо, щоб впоратися з будь-якими викликами.

Відповідаючи на прохання прокоментувати заяву про прибуття 2 травня в Одесу кількох народних депутатів від "Опозиційного блоку", щоб виступити на Куликовому полі, глава ОДА зазначив, що приїхати і висловити свою думку - особиста справа кожного, і ніхто не може це заборонити.

У той же час він акцентував на небажаності, будь-ким, включаючи політиків, використовувати трагедію дворічної давнини для піару, але, за словами Саакашвілі, "це буде на їхній совісті".

"Всі пам'ятають, як Путін, говорячи про Крим, сказав: "Ми пошлемо вперед старих, жінок і дітей, а за ними буде йти наш спецназ і війська"... У Криму він так і зробив. Ось це і є їхня схема на 2 травня в Одесі. Будуть ставити вперед політиків, нещасні сім'ї, простих людей, які дійсно постраждали і які самі не хочуть бути асоційованими з якимись зовнішніми планами. У них своя, особиста трагедія. Це велика трагедія, незалежно від політичного підтексту", - заявив Саакашвілі.

Він додав, що на Донбасі "через такі провокації" загинули тисячі людей і ще багато хто може загинути.

"Ми не такі наївні, щоб дозволити іноземним спецслужбам провести таку операцію в Одесі", - заявив глава ОДА.

Він додав, що добре знає методи Путіна.

"У мене немає жодних ілюзій, тим паче, він вже озвучив, як буде діяти", - підкреслив Саакашвілі.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі в Одесі 2 травня за позовом виконавчого комітету Одеської міськради.

Нагадаємо, в ході заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і постраждали понад 200.

Почалися зіткнення в центрі міста, де було застрелено кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: 1 тис нацгвардійців і поліцейських, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]