Пт, 2024-04-26, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
В окупованому Криму з'явилося українське радіомовлення
Інші останні Новини з регіонів України

26 травня на території Криму почало мовлення українське радіо УР-1.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Радіосигнал на півострів подається з Херсонської області. Радіо мовить на частоті 101.4 FM. На приймачах українська радіохвиля підписана гаслом "Слава Україні!".

"Я отримую повідомлення з Джанкоя і Красноперекопська - Україну чутно в приймачах, люди кажуть, що сигнал хороший", - розповів голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

За його словами, відновлення українського мовлення стане ще одним кроком до повернення Криму Україні.

Гордєєв пообіцяв, що незабаром українське мовлення буде поширено в усіх населених пунктах прикордонних районів області та на території півострова.

Він також зазначив, що вже була виділена земельна ділянка на території Генічеського району для побудови нової вежі, яку буде оснащено потужним передавачем.

"Таким чином українське теле- і радіомовлення покриє всі прикордонні райони Херсонщини та АР Крим", - додав він.

Раніше радник міністра інформаційної політики в зоні АТО Олександр Бригинець заявив, що телевежа на Карачуні готова до установки. Минулого місяця на гору були завезені необхідні конструкції, і зараз у міністерстві очікують дозволу на установку конструкції.

Стець розповів, що робить задля відновлення українського мовлення в окупованих містах Донбасу

Міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів, яких зусиль докладає відомство, що відновити мовлення в окупованих містах Донбасу. Про це він розповів в інтерв'ю ЛІГА.net.

Міністр пояснив, що держава офіційно не профінансував відновлення мовлення на окупованих територіях. Проте, за словами міністра, у відомстві додають максимальних зусиль, для вирішення цього завдання. "Не секрет, що найбільші вишки з найпотужнішими передавачами в тому регіоні розташовані в Луганську і Донецьку. Можна побудувати свої нові вишки, і ми подали такий проект на розгляд Кабміну", - повідомив Стець.

"У міністерстві створена комісія, яка займається поширенням цього обладнання на місцях. Це першочергове завдання міністерства. І вже зараз близько 25 передавачів стоять на лінії зіткнення", - додав він.

Стець також розповів, у скільки державі обійдеться встановлення обладнання для відновлення мовлення. "Щоб у певних містах українського Донбасу, там. де дозволяє рельєф місцевості, поставити телевежі... В залежності від висоти і від місцевості це може бути від двох до 20 мільйонів гривень. Все подано в Кабмін, узгодження проходить у трьох міністерствах: Мін'юст, Мінфін і Мінекономіки", - додав Стець.

За його словами, Міністерство фінансів кілька разів відмовляло Мінінформполітики у фінансуванні подібної ініціативи, тому у відомстві мають намір провести це рішення через Верховну Раду.

"Розуміючи, що через рельєф є проблеми з сигналом, ми, знову ж таки, не за гроші бюджету, а за спонсорські встановлюємо там супутникові антени, супутникове обладнання. Зараз близько 150 антен і тюнерів передані на периметр зіткнення - без копійки з бюджету. За кошти неурядових донорських організацій", - підкреслив Стець. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: українське радіомовлення, окупований крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]