Пт, 2024-04-19, 16:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
В Україні - День прикордонника. Порошенко підвищив їм зарплати. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Керівництво України привітало прикордонників з професійним святом, яке відзначається сьогодні, 28 травня.

"Два роки тому ви першими стали на шляху підступного російського агресора. Але, незважаючи на нерівність сил, невиправдану жорстокість ворога, ви не дозволили окупантам захопити нашу країну. Кожен день, кожну годину, кожну мить ви демонструєте мужність і героїзм, відвагу і самопожертву, відчайдушність і бойове братство, віддаючи найдорожче - своє життя", - йдеться в привітанні президента України Петра Порошенка.

Глава держави впевнений, що українські прикордонники залишатимуться взірцем патріотизму, бойового духу та відданої служби Батьківщині.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що прикордонники забезпечують надійний захист державного кордону України, використовуючи новітні технології та сучасне обладнання.

"Уряд високо цінує вашу відданість справі і особистий внесок кожного на захист кордонів нашої Батьківщини", - сказано в привітанні прем'єра.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, у свою чергу, висловив переконання, що "кордон був, є і буде обличчям нашої держави, а ви (прикордонники) - його елітними представниками".

Президент, прем'єр і спікер парламенту побажали українським прикордонникам миру, благополуччя, міцного здоров'я, успіхів у службі.

Президент обіцяє українським прикордонникам підвищення зарплат вже з травня

Президент України Петро Порошенко заявив, що підвищення грошового утримання у прикордонників почнеться вже з травня. Про це глава держави повідомив під час заходів, присвячених Дню прикордонника України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні з задоволенням хочу повідомити, що рішення РНБО українським урядом виконано. Вчора міністр фінансів, за моїм наполяганням, вніс відповідну пропозицію щодо перенесення дати виплат на травень. І вже за травень українські прикордонники повинні отримати підвищене грошове забезпечення", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що прикордонники повинні отримувати не менше 7 тисяч грн, а для підполковників грошове забезпечення буде складати 16 тисяч грн.

Президент також попросив главу Держприкордонслужби Віктора Назаренка проконтролювати належні виплати і доповісти йому особисто.

Порошенко розповів, як прикордонники врятували його в Ізвариному

Президент Порошенко розповів, що українські прикордонники врятували його під час однієї з поїздок в зону проведення антитерористичної операції.

"У героїзмі прикордонників я міг переконатися багато разів. Сьогодні вже можна про це говорити: прикордонники врятували моє життя під час перебування в легендарному пункті Ізварине, ... коли готувалася озброєна провокація, потрапили під обстріл - саме рішучі і сміливі дії прикордонників дозволили уникнути найстрашнішого", - сказав Порошенко.

Також Порошенко зазначив, що під час виконання завдань у зоні проведення АТО загинули 67 прикордонників.

"Під час виконання завдань в зоні АТО 67 прикордонників, захищаючи Батьківщину, віддали своє життя", - заявив президент.

Крім того, понад 15 тисяч прикордонників взяли участь в антитерористичній операції на сході України.

"Понад 15 тисяч прикордонників взяли участь в АТО, 680 з них відзначені державними нагородами", - заявив глава держави.

"Найвищу нагороду, звання Героя України та орден "Золота зірка" сьогодні вручу сім'ї старшого лейтенанта В'ячеслава Семенова - славного прикордонника, який героїчно загинув під Дебальцевим", - додав президент.

Під командуванням старшого лейтенанта В'ячеслава Семенова прикордонники знищили бойову техніку противника поблизу блокпосту "Балу" біля н.п. Фащівка (Луганська обл.).

Порошенко вручив нагороду вдові Семенова Тамарі на заходах з нагоди Дня прикордонника у Києві.

Державні нагороди отримали також ще 17 прикордонників. Крім того, 48 - отримали ключі від службового житла в новому будинку в Борисполі.

У поточному році на забезпечення прикордонників житлом виділено 200 млн гривень, що дозволить організувати виконання робіт на 19 об'єктах і отримати близько 300 квартир і кімнат.

Відзначимо, в травні Державна прикордонна служба України почала операцію "Чисті руки", яка спрямована на виявлення і остаточне викорінення корупційних схем і окремих корупціонерів у своїх лавах.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: День прикордонника, україна, зарплати, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]