Пт, 2024-03-29, 11:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
В Україні до кінця 2016 року можуть запровадити трирівневе пенсійне забезпечення
Інші останні Економічні новини

Пенсійна реформа, яка передбачає введення трирівневої системи пенсійного забезпечення, буде підтримана парламентом вже в цьому році.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання пенсійної реформи - це одне з пріоритетних завдань чинного уряду. В Україні зараз за фактом працює тільки солідарна система пенсійного забезпечення, яка перебуває в кризі і яка сьогодні не може задовольнити в повному обсязі очікування і потреби пенсіонерів", - підкреслив Розенко.

Він висловив надію на те, що реформа буде проведена в поточному році і українці зможуть отримувати пенсію з трьох джерел: солідарного рівня, накопичувального та недержавного пенсійного страхування.

Віце-прем'єр також нагадав, що урядові законопроекти, які забезпечать функціонування трирівневої системи пенсійного забезпечення, вже внесені на розгляд парламенту.

Як повідомлялося раніше, влада планує запровадити накопичувальну пенсійну систему з 1 січня 2017 року. За словами міністра соціальної політики Павла Розенка, обов'язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть громадяни у віці до 35 років. Також у цій системі передбачено добровільну участь українців віком від 36 до 55 років. Розенко заявляв, що для стабільної роботи Пенсійного фонду в 2016 році вистачить передбачених у державному бюджеті на наступний рік 145 млрд грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: трирівневе пенсійне забезпечення, україна, кінець 2016 р | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]