Сб, 2024-04-20, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Відомий український джазовий музикант Юрій Кузнєцов помер
Інші останні Культурні новини

Помер відомий український джазовий музикант - одесит Юрій Кузнєцов. Як повідомили у Всесвітньому клубі одеситів, Кузнєцов помер у результаті онкологічного захворювання у ніч на 2 травня, передає УНІАН.

"Пішов з життя Юрій Кузнєцов, музикант, люблячий чоловік і батько, одесит. У нього була тяжка хвороба, з якою він боровся як міг, але не зміг перемогти, незважаючи на всі зусилля лікарів і близьких. До останнього дня він випромінював оптимізм, вірив у краще і не переставав працювати і боротися. Боротися за себе, за коханих, за місто і країну", - повідомили у клубі.

Музикант переніс кілька складних операцій, в тому числі за кордоном.

Юрій Кузнєцов народився 11 липня 1953 року в Одесі. Український джазовий піаніст, віртуозний імпровізатор-мультиінструменталіст, композитор і педагог, засновник і арт-директор міжнародного джазового фестивалю "Джаз-карнавал в Одесі" ("Odessa Jazz Fest"), президент "Клубу високої музики", заслужений діяч мистецтв України.

Виконував твори у спектрі від класичного до експериментального і авангардного джазу, володар спеціального призу Пола Маккартні на міжнародному конкурсі Yesterday в Естонії.

Один із засновників естрадно-джазового відділення Одеського музичного училища ім. Костянтина Данькевича. Він автор музики до багатьох театральних вистав, брав активну участь в озвучуванні світових шедеврів німого кіно: Олександра Довженка "Арсенал", Георгія Тасіна "Нічний візник" тощо. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: український джазовий музикант Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]