Ср, 2024-04-24, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:01
Військові відбили у диверсантів вогнемет. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою - за добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах українських сил.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Зазначається, що українські військові відбили у бойовиків піхотний вогнемет, який є на озброєнні Росії.

"Черговим доказом того, що РФ постачає зброю та боєприпаси бойовикам, є захоплений в бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасний піхотний вогнемет, що прийнятий на озброєння ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

У штабі заявили, що збільшення кількості обстрілів і знаходження на території України сучасної російської зброї РФ пов'язані з нещодавнім прибуттям чергового російського "гумконвою".

Також з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Верхньоторецького, Новобахмутівки, Красногорівки й Опитного.

По українських вояках в Авдіївці та Невельському терористи вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і 82-мм мінометів.

Крім того, укріплення сил АТО неподалік Красногорівки, Новотроїцького та Талаківки були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів. Біля Красногорівки також вівся снайперський вогонь.

При обстрілі позицій ЗСУ в районі Зайцевого бойовики використовували озброєння БМП і 82-мм міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність там поста ОБСЄ, вели обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП.

Напередодні повідомлялося, що троє українських військовослужбовців загинули за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових зіткнень, ще вісім були поранені. Також 29 травня в штабі АТО повідомили, що загинули п'ятеро військовослужбовців, а ще четверо зазнали поранень. Крім того, на лінії фронту з'явилася нова "гаряча точка" - селище Новоселівка Друга в Ясинуватському районі Донецької області, де бойовики спробували штурмувати український опорний пункт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: диверсанти, військові, вогнемет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]