Чт, 2024-04-25, 20:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Влітку нова поліція працюватиме у всіх великих містах. ВІДЕО
Інші останні Новини України

До 1 червня 2016 року в Україні буде патрульна поліція в усіх великих містах. Як передає Департамент комунікації Національної поліції України, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми завершуємо перший етап реформи 31 травня в Маріуполі. На 1 червня у нас буде патрульна поліція в усіх великих містах України. Усього по країні у нас заступило більш як 11 тис. поліцейських", - зазначив Аваков.

Він також додав, що попереду - ще кілька кроків: масштабна реформа сервісних центрів МВС, створення служби поліцейських дільничних, реформа кримінального та слідчого блоків Нацполіції, а також райвідділків, ізоляторів тощо.

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе додала, що створення патрульної поліції є лише частиною реформи, проте не менш важливі питання поліпшення законодавчої бази, реформування кримінальної поліції і освіти поліцейських.

"Але у нас ще залишається велика частина: кримінальна поліція і освіта поліцейських. Тому поступово будемо йти вперед і в цьому напрямку", - зазначила вона.

Деканоїдзе зазначила, що патрульна поліція допомагатиме кримінальному блоку боротися з вуличною злочинністю. Крім того, значну увагу у відомстві планують приділити поліпшенню законодавчої бази, яка регламентує діяльність Нацполіції.

"Головне, що я хочу сказати - у нас є розуміння концепції: куди рухається Нацполіція. Хочу подякувати кожній людині, яка повірила в майбутнє України, в майбутнє Національної поліції", - сказав Деканоїдзе.

Раніше голова Нацполіції пообіцяла, що до червня 2016-го патрульна поліція працюватиме в 29 містах.

7 листопада 2015 року в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнано таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами та емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Усі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку зазнають перевірки на поліграфі та пройдуть співбесіду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: всі великі міста, нова поліція, Влітку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]