Чт, 2024-03-28, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Вперше до рейтингу Times Higher Education потрапили два українських ВНЗ
Інші останні Новини України

 Два українських виші вперше потрапили до списку престижного британського рейтингу Times Higher Education World University Rankings. Такі результати обумовлені розширенням рейтингу. Якщо раніше в рейтингу було 400 позицій, то цьогоріч їх удвічі більше, передає Canada Pharmacy Online Viagra.

Київський національний університет ім. Шевченка і Харківський національний університет ім. Каразіна увійшли до групи ВНЗ, які посідають місця з 601-го по 800-те.

Український аналітичний центр CEDOS пояснює, що рейтинг Times націлений передусім на ранжирування світових дослідницьких університетів, тоді як для абсолютної більшості українських ВНЗ ключовою є саме освітня функція.

Обидва українських ВНЗ мають дуже слабкі позиції в показниках дослідження і цитованості наукових праць, значно слабші, ніж університети сусідніх Польщі, Чехії, Литви, Угорщини та Росії.

Times Higher Education World University Rankings розробляють із 2010 року.

У 2013 році повідомлялось, що Україна не потрапила до авторитетного рейтингу вишів світу Times Higher Education (THE). При цьому найкращим ВНЗ світу визнали Каліфорнійський технологічний університет. Всього в десятці лідерів були присутні сім американських навчальних закладів та три британських.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1005 | Додав: admin | Теги: education, Рейтинг, higher, Times | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]