Пт, 2024-03-29, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Вперше українка підкорила Еверест
Інші останні Туристичні новини

У п’ятницю вночі 20 травня альпіністка Ірина Галай родом із закарпатського міста Мукачеве підкорила найвищу вершину світу. Таким чином вона стала першою українкою, якій підкорився Еверест. Про це повідомив у Facebook Клуб мандрівників, до якого належить Ірина.

"Збулося! Сьогодні (20.05.2016) о 4.00 за тибетським часом учасники нашої експедиції Ірина Галай та Віктор Бобок досягли найвищої точки планети! Вершина світу була милостива й пустила наших підкорювачів. Вітаємо нашу команду та чекаємо детальних розповідей та фото", - йдеться в дописі.

Президент Федерації альпінізму та скелелазіння Геннадій Копійка повідомив, що цей рекорд став також подарунком Ірині до дня її народження, який минув 18 травня.

28-річна Ірина Галай родом із Мукачевого, наразі живе в Києві, працює директором із розвитку в компанії з продажу нафтопродуктів.

"Я захопилася альпінізмом три роки тому. Побилася об заклад зі співробітником. Програла, й мене відправили на Казбек (Кавказ). Зійшла успішно першою! Після цього живу від гори до гори. Працюю тільки для того, аби була можливість подорожувати", - розповідає Ірина про своє захоплення.

Гід Ірини Галай при сходженні на Еверест – досвідчений альпініст Віктор Бобок. Він є першим українцем, що побував на всіх головних вершинах усіх семи континентів.

Нагадаємо, у Гімалайських горах офіційно з'явилася вершина Героїв України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: Еверест, Українка, Вперше | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]