Чт, 2024-04-25, 18:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:33
З заступником генсека ООН Порошенко обговорив інноваційні джерела фінансування Донбасу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко обговорив із заступником Генерального секретаря ООН Грете Фаремо питання соціально-економічного та гуманітарного відновлення Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час зустрічі обговорювалися перспективи розширення допомоги з боку організацій системи ООН в питанні надання допомоги на швидке відновлення об'єктів життєво важливої ​​інфраструктури в Донбасі і забезпечення розвитку постраждалих від російської агресії районів Донецької та Луганської областей. Особливу увагу було приділено актуальним гуманітарним потребам внутрішньо переміщених осіб в Україні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості доступу України до інноваційних джерел фінансування - шляхом взаємодії з інституційними донорами, благодійними організаціями, міжнародними бізнес асоціаціями - для реалізації соціально-економічних, екологічних і гуманітарних проектів на Донбасі.

Йшлося, зокрема, про спеціальні проектах з розмінування території, програму створення нових робочих місць для жителів Донбасу і розвитку освітніх можливостей для дітей, які включали б відновлення і модернізацію навчальних закладів.

За пропозицією президента була досягнута домовленість про розробку питання створення нового офісу ЮНОПС, який би забезпечив координацію проектів і програм, що реалізуються ООН на території України, а також мобілізацію та раціональне використання міжнародної фінансової допомоги.

Заступник Генерального секретаря ООН привітала Україну з "блискучою і заслуженою перемогою" Джамали на пісенному конкурсі Євробачення у Швеції.

Раніше Порошенко заявив, що міжнародні партнери на даний час підтримують ідею України про введення збройної миротворчої місії на Донбас.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: інноваційні джерела фінансування До, заступник генсека ООН, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]