Вт, 2024-04-16, 23:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:56
За арешт депутата Пономарьова Держдума проголосувала
Інші останні Новини російської федерації

Держдума в п'ятницю, 16 жовтня, дала згоду на виконання судового рішення про обрання щодо депутата Іллі Пономарьова в якості запобіжного заходу взяття під варту у справі про розтрату.

Доповідь з цього питання в Думі представив в.о. генерального прокурора РФ Володимир Малиновський, передає "Інтерфакс".

За це рішення проголосували 417 депутатів, троє були проти, не утримався ніхто.

8 жовтня Верховний суд РФ визнав законною відмову в розгляді скарги депутата Держдуми від "Справедливої Росії" Іллі Пономарьова на позбавлення його недоторканності і порушення щодо нього кримінальної справи про розтрату $750 тисяч фонду "Сколково".

Як повідомили в прес-службі суду, апеляційна колегія ЗС РФ залишила без задоволення приватну скаргу представника парламентарія, адвоката Марії Баст.

У своїй приватній скарзі до Апеляційної колегії Верховного суду РФ вона просила скасувати постанову ВС РФ від 20 липня.

Своєю чергою Пономарьов рішення Держдуми назвав політично вмотивованим.

"Це політична розправа", - сказав Пономарьов у відеозверненні, розміщеному в п'ятницю, 16 жовтня, у Facebook депутата Держдуми Дмитра Гудкова.

Водночас Пономарьов зазначив, що, швидше, задоволений ухваленим Думою рішенням, "бо це показує політику в цій справі".

Пономарьов також вважає, що "чим скоріше буде міжнародний розшук і справа потрапить до міжнародного суду", тим швидше його ім'я буде "очищено, тим скоріше буде остаточно зрозуміло, що ніяких міфічних лекцій, ніяких міфічних грошей, ніяких неправильних дій" з його боку не було.

Нагадаємо, що Пономарьов - єдиний з депутатів Держдуми, який проголосував проти анексії Криму. За це єдиного опозиціонера Путіна в російському парламенті позбавили недоторканності і тепер порушили проти нього кримінальну справу за сфабрикованим звинуваченням.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: арешт депутата Пономарьова, Держдума проголосувала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]