Чт, 2024-04-25, 02:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
За допомогою вишитих рушників у Луцьку встановили два рекорди України
Інші останні Новини з регіонів України

У Луцьку 15 травня на всеукраїнському фестивалі вишитих рушників "Вишиті обереги єднання" встановили два рекорди України.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради, сьогодні у центрі міста за ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького та за підтримки міськради відбувся VІІ Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників.

Тисячі людей із вишитими рушниками вишикувалися від Театрального майдану до площі Воз’єднання вздовж усієї вулиці Лесі Українки.

Під час фестивалю було встановлено два всеукраїнських рекорди: у категорії "Масові заходи" - найбільша кількість людей, які зібралися з вишитими рушниками (2 тис. 730 осіб), та найдовший рушник єднання (завдовжки 1 тис. 970 метрів).

Рекорди зафіксував представник Книги рекордів України. Відповідні дипломи він вручив автору проекту Іваницькому та заступнику міського голови Луцька Андрію Киці.

Також під час фестивалю відбувся флешмоб, учасники якого, тримаючи в руках вишиті рушники, виклали гасло: "Ні – війні!".

Раніше школярі Тернополя запустили патріотичний флешмоб, звернувшись до дітей Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: Луцьк, два рекорди України, вишиті рушники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]