Сб, 2024-04-20, 06:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Закон про перерозподіл коштів на відновлення Донбасу президент підписав
Інші останні Економічні новини

  Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Бюджетного кодексу щодо перерозподілу коштів на відновлення Донбасу. Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомили у прес-службі глави держави.

"Згаданим законом, прийнятим Верховною Радою України 6 жовтня поточного року, законодавчо унормовується можливість використання залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, які наразі не перебувають під контролем державної влади, на відновлення об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їхнє утримання, на території Донецької та Луганської областей, а також на соціально-економічний розвиток відповідних регіонів шляхом тимчасового залучення таких коштів та їхнє спрямування у вигляді субвенції обласним бюджетам відповідно Донецької та Луганської областей", - зазначається в повідомленні.

Набрання законом чинності дозволить забезпечити ефективне використання наявних фінансових ресурсів на зазначену мету та сприятиме якнайшвидшому відновленню пошкоджених чи зруйнованих під час проведення антитерористичної операції об’єктів інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності на території Донецької та Луганської областей, додали в прес-службі.

Нагадаємо, ВР 6 жовтня ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, що дозволяють місцевим органам влади в зоні АТО, незважаючи на заборону казначейського обслуговування, використовувати накопичені у бюджетах кошти на відновлення соціальної та транспортної інфраструктури.

За це рішення проголосувало 265 народних депутатів за необхідних 226. За інформацією казначейства, обсяг заморожених на казначейських рахунках коштів місцевих бюджетів у Донецькій області становить 2 млрд грн, а в Луганській - близько 1 млрд грн.

При цьому закон передбачає, що заморожені кошти будуть перераховані до спеціального фонду, з якого у вигляді субвенцій буде спрямовано місцевим бюджетам.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: закон, перерозподіл коштів, відновлення Донбасу, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]