Вт, 2024-04-23, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:08
Завершити процес призначення антикорупційного прокурора до початку зими - Порошенко поставив завдання
Інші останні Економічні новини

Президент Петро Порошенко поставив завдання завершити всі процедури щодо призначення спеціального антикорупційного прокурора до кінця листопада, щоб 1 грудня 2015 року в Україні з'явився такий прокурор.

"Зараз треба забезпечити, щоб робота спеціалізованої конкурсної комісії проводилася ефективно... Вважаю, що цілком реальне завдання, щоб ми завершили всі процедури до кінця листопада і на перше грудня мали спеціального антикорупційного прокурора", - заявив Порошенко в ході засідання Національної ради реформ в понеділок 19 жовтня в Києві, повідомила прес-служба голови Української держави.

Президент зазначив, що найближчим часом мають запрацювати нові органи по боротьбі з корупцією - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство з питань запобігання корупції, що передбачено рекомендаціями Європейської Комісії для запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським союзом.

Порошенко наголосив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції в державі, формування якої має відбуватися прозоро і користуватися довірою в суспільстві.

"Це означає, що на перше грудня всі без виключення антикорупційні справи, які знаходяться у впровадженні Генпрокуратури, передаються прозоро створеній структурі, яка буде мати можливість забезпечити неупереджене слідство, а спеціальний антикорупційний прокурор зможе забезпечити нагляд за розслідуванням цих справ", - заявив Порошенко.

Тому, як наголошується, президент очікує неухильного дотримання графіка проведення конкурсу.

Нагадаємо, антикорупційного прокурора має обрати конкурсна комісія, яка складається з семи представників Верховної Ради і чотирьох – від ГПУ. Він буде призначений заступником генерального прокурора, однак працюватиме автономно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: процес призначення антикорупційного, початок зими, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]