Чт, 2024-03-28, 20:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Звіт Яценюка про виконання програми діяльності Кабміну у Раді заслуховують
Інші останні Економічні новини

  Верховна Рада України почала заслуховувати звіт про виконання програми діяльності Кабінету міністрів України.

З півгодинним звітом виступає прем'єр Арсеній Яценюк. У сесійній залі присутні і члени уряду.

Перед початком звіту спікер Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що після звіту парламент повинен розглянути постанову про оцінку діяльності уряду.

Прем'єр Яценюк під час свого виступу у Верховній Раді України не заявив, що подасть у відставку з посади глави уряду.

"Ми прекрасно усвідомлюємо те, що є невдоволення урядом, парламентом, усіма інститутами української влади, але я вас закликаю, незалежно від вашого рішення, ми не маємо права зупинитися. Ми зробили фундамент нової країни, давайте побудуємо разом новий український дім, нову європейську Україну, якої заслуговує цей народ. Ми приймемо будь-яке рішення цього парламенту. Незалежно від цього рішення, я прошу парламент, президента і відповідальний політичний клас рухатися далі шляхом реформ", - заявив він під час звіту уряду у Верховній Раді України у вівторок.

Виступаючи, прем'єр попросив дати йому п’ять хвилин часу понад регламент, оскільки, можливо, це його останній виступ у ВР. На що голова Верховної Ради Володимир Гройсман йому зауважив: "Чого це ви так песимістично?".

Яценюк під час звіту уряду про роботу за рік заявив, що уряд про забезпечив фінансування реформ в Збройних силах України, в рамках програми "Європейський вал" з облаштування кордону з РФ було виконано близько 20% робіт. Також він закликав парламент в 2016 році скоротити перелік об'єктів держвласності, заборонених до приватизації, залишивши в ньому тільки стратегічні компанії, а також дозволити залучати нових управлінців на чотири митниці. Крім того, Яценюк поінформував, що економіка України почала виходити з тіні завдяки зниженню податкового тиску в цілому і зниження ставки єдиного соціального внеску як основного податку на зарплати в країні, зокрема. Так, Яценюк заявив, що зростання економіки України в 4-му кварталі 2015 року склало 1,5%, проте прогнози розвитку економіки в поточному році і прогноз економічного зростання буде відкориговано з урахуванням зовнішніх і внутрішніх факторів.

Прем’єр-міністр Яценюк заявляє, що уряд прийме будь-яке рішення парламенту стосовно подальшої долі цього Кабінету міністрів та закликає Верховну Раду і президента далі рухатися шляхом реформ.

Яценюк заявив, що уряд усвідомлює, що є незадоволення з боку суспільства всіма інститутами влади.

"Але я закликаю, незалежно від вашого рішення, ми не маємо права зупинятися. Ми зробили фундамент нової країни… Ми приймемо будь-яке рішення цього парламенту. Незалежно від цього рішення, я прошу парламент, президента і відповідальний політичний клас рухатися далі шляхом реформ", - сказав він.

Додамо, що під будинком Верховної Ради завершується мітинг з вимогою відставки уряду. Під стінами парламенту ще перебувають близько 100 активістів, передає УНІАН.

Більшість демонстрантів, які вдень брали участь в акції протесту, вже розійшлись. Перед мітингувальниками продовжують виступати громадські активісти та колишні депутати, переважно від ВО "Свободи". Мітингувальники поводять себе спокійно та не вдаються до агресивних дій.

Як повідомлялося, раніше сьогодні президент України Петро Порошенко виступив із заявою, в якій закликав до повного оновлення Кабінету міністрів України на основі чинної коаліції за участю прем'єрської фракції "Народного фронту".

Не виключається можливість голосування резолюції про недовіру уряду, для чого необхідно зібрати 150 підписів нардепів. На даний момент, за словами депутатів, вже зібрано 159 голосів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: рада, виконання програми діяльності Кабмі, звіт Яценюка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]