Чт, 2024-04-18, 23:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Авдіївський коксохім зупинив роботу через обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ), що входить до групи "Метінвест", у суботу, 23 травня, знову піддався потужному обстрілу, в результаті чого було зупинено виробництво.

Як повідомляється у прес-релізі компанії за неділю, 24 травня 2015 року, на території заводу розірвалося понад 40 російських снарядів, жертв і потерпілих серед співробітників немає.

Також наголошується, що це вже другий масований обстріл заводу за останні кілька днів. В результаті обстрілу 21 травня загинув один працівник, двоє отримали поранення різного ступеня тяжкості. Істотної шкоди було завдано залізничному та ремонтно-механічному цехам.

На даний момент підприємство має серйозні руйнування у коксовому і вуглепідготовчому цехах. Снарядами перебиті усі чотири високовольтні під'єднання, котрі живлять Авдіївський коксохім. В терміновому порядку підприємство було зупинено, видача коксу припинена.

Щойно ситуація стабілізується, розпочнуться роботи з відновлення енергопостачання заводу, повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося раніше, Авдіївський коксохімічний завод піддається інтенсивному артобстрілу від липня 2014 року. За цей час на території заводу розірвалося більше 200 снарядів.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) Ріната Ахметова та група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%) Вадима Новинського.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Довідка

Авдіївка - промислове передмістя Донецька, що знаходиться під юрисдикцією української влади. Розташовано поруч із колишнім Міжнародним аеропортом імені Сергія Прокоф'єва. Це північний напрямок.

Станом на 2011 рік населення Авдіївки становило 35 тисяч осіб.

Практично щодня обстрілюється з важкої артилерії регулярною армією РФ та нечисельними місцевими бандформуваннями .

Для того щоб СММ ОБСЄ мала чіткішу картину щодо порушень Мінських домовленостей з боку російсько-терористичних військ та знала про постійні обстріли Авдіївки, українська сторона запропонувала обладнати в межах даного населеного пункту веб-камери. Пропозицію було озвучено в рамках роботи Спільної центру з контролю і координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

За підтримки власної артилерії російські найманці час від часу намагаються "розвинути успіх" й витіснити українські війська з Авдіївки. Остання така спроба за участю піхоти була здійснена ними 5 квітня. Бій тривав 18 годин поспіль - з опівночі до 18.00 за Києвом.

Як зазначав перед цим прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, припинення роботи АКХЗ може потягти за собою "соціальний бунт" у залежному від нього мирному Маріуполі. Саме цього, впевнений він, й прагнуть у Кремлі.

"Вони навмисне бомблять Авдіївку, аби коксохім розбити, щоб маріупольські заводи закрилися, щоб в Маріуполі був соціальний бунт: 30 тисяч людей залишилися без роботи, а ми як країна залишилися без податків і без валюти", – попереджав 27 лютого Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: обстріли. ВІДЕО, авдіївський коксохім, роботу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]