Вт, 2024-04-16, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Бойовики 38 разів обстріляли позиції ЗСУ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу, 7 жовтня, бойовики 38 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Про цей йдеться в повідомленні штабу АТО на сайті Міноборони України.

На Луганському напрямку зафіксовано 15 порушень "режиму тиші". В районі Новоолександрівки сепаратисти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. По опорних пунктах сил АТО у Новозванівці бойовики стріляли з мінометів 120 калібру, в Кримському - з автоматичних гранатометів.

На Донецькому напрямку зафіксовано 6 обстрілів. У Зайцевому бойовики застосували міномети калібру 82 мм, у Верхньоторецькому й Авдіївці - кулемети крупного калібру, гранатомети, стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку було 17 обстрілів з боку терористів.

"Найгарячіше було в Мар'їнці, де по укріпленнях сил АТО російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 82 калібру, гранатометів і озброєння бойової машини піхоти", - йдеться в повідомленні.

В районі Гранітного і Павлополя бойовики били зі стрілецької зброї, в Широкиному - з кулеметів великого калібру, в районі Старогнатівки - з БМП.

Марчук прокоментував розведення сил на Донбасі

Головна ідея - це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ. Серйозне рішення проблеми буде на найвищому політичному рівні. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі "5 каналу".

"Коли ми почали працювати на цих трьох ділянках, це вже 3 місяці, взагалі ідея виникла ще в березні, коли ми почали працювати з росіянами, з усіма, виявилася цікава статистика, хоча обстріли були і по Петровському, і по Золотому, три ділянки. За цей час, коли ми працюємо, жодного вбитого і жодного пораненого військового. Є резон хоча б заради цього?" - Сказав Марчук.

Він також зазначив, що українська сторона пропонувала значно ширші ділянки для розведення сил в зоні АТО.

Він також підкреслив: "Головна ідея - це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ. А не може бути такої ідеальної ситуації, як хотілося б. Вони всі зібралися і пішли. Було б дуже добре. Але це своєрідна підготовка до процедури, коли почнеться серйозне рішення цієї проблеми, яка, звичайно, вирішується на вищому політичному рівні".

Крім того, Марчук заявив, що на ділянці Станиця Луганська може статися синхронне розведення сил, якщо будуть виконані всі умови.

Як повідомлялося, раніше представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук зазначив, що СММ ОБСЄ підтвердила синхронне розведення військ Збройних сил України і контрольованих Росією бойовиків в районі Петровського Донецької області.

Сили АТО відійшли на 1 км на захід і зайняли нові, заздалегідь обладнані позиції.

У Луганській області бойовики обстрілювали сили АТО з житлових кварталів, - прес-офіцер

Бойовики в Луганській області розмістили артилерійське знаряддя в житлових кварталах Первомайська і с. Калинового. Про це повідомив прес-офіцер сектору "Луганськ" Дмитро Горбунов в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, більшість обстрілів з боку бойовиків вчора зосередилося на Попаснянському напрямку, біля Новоолександрівки і Новозванівки. Майже протягом усього вчорашнього дня противник використовував міномети і стрілецьку зброю. Близько опівночі бойовики застосували самохідне артилерійське знаряддя калібром 152 мм, а також нарізну артилерію в тому ж районі.

"Цинізм противника полягав у тому, що свої знаряддя вони розмістили в житлових районах Первомайська і с. Калинове. Таким чином, вони намагалися спровокувати сили АТО стріляти у відповідь і чекали жертв серед жителів окупованих територій", - розповів Горбунов.

Також представники незаконних збройних формувань 1 раз обстріляли позиції сил АТО в районі Кримського зі стрілецької зброї. Українські військові двічі відкривали вогонь у відповідь з дозволеного озброєння.

Горубнов зазначив, що сили АТО готові до відведення сил у Станиці, якщо буде такий наказ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: позиції ЗСУ, обстріл, бойовики 38 разів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]