Пт, 2024-04-26, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:16
Бойовики застосовують артилерію - 47 обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу російсько-окупаційні війська із застосуванням важкого озброєння 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку скоєно 27 обстрілів. Збройні провокації з боку противника відбулись із застосуванням важкого озброєння. Зокрема, зі ствольної артилерії калібру 152 мм бойовики відкрили вогонь по захисниках Талаківки і Бердянська, а із 122-мм калібру — по Широкиному.

Окрім цього, окупанти активно застосовували озброєння калібрів 120 мм та 82 мм. Під вогнем з мінометів опинилися позиції сил АТО в районах Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Талаківки. В напрямку Павлополя і Гнутового обстріли підрозділів Збройних Сил України здійснювались з використанням озброєння БМП, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 порушень "режиму тиші". Ворог обстрілював Новозванівку, Новоолександрівку, Попасну із озброєння різного калібру, посилюючи інтенсивність вогню мінометами калібру 120 та 82 мм.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська тричі обстрілювали сили АТО.

В Авдіївці окупанти застосували міномети калібру 82 мм, а в Зайцевому — калібру 120 мм.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука повідомляв, що у Станиці Луганській бойовики починають процес відведення сил від лінії розмежування. Водночас речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко не зміг підтвердити або спростувати цю інформацію.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони поінформували, що на тимчасово окупованих територіях сходу України бойовики намагаються затягнути реалізацію рамкової угоди про відведення військ. Як зазначають у розвідці, до контролю ситуації в районах відведення н.п. Золоте та Петровське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Тим часом бойовики і далі порушують режим припинення вогню.

Напередодні Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалено з огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння в трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірвано через обстріли бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петровське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: 47 обстрілів, бойовики, артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]