Чт, 2024-03-28, 17:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
Цьогоріч "Молодість" відкриє французький фільм
Інші останні Культурні новини

Близько 250 фільмів із 60 країн - 46 МКФ "Молодість" вражає масштабами та різноманіттям кінопрограм. І серед них традиційно гідне місце посідає французький кінематограф.

Про це повідомляє Французький інститут в Україні.

"Серед 250 представлених фільмів цього року - 14 у конкурсній програмі є французькими або створеними у копродукції з Францією, а у позаконкурсній програмі - 30 стрічок. Фільм-відкриття фестивалю - стрічка "Життя" Стефана Брінзе за мотивами однойменного роману де Мопассана є продуктом суто французького кіновиробництва", - йдеться у повідомленні.

Також глядачам традиційно пропонують панораму французького та франкофонного кіно "French Connection", в якій буде щонайменше 7 стрічок. Ще презентують короткометражні стрічки, присвячені престижній французькій кіношколі La Femis, яка святкує нині 30-річчя.

І зрештою фестиваль "Молодість" прийматиме французьких режисерів та акторів, які приїдуть зі своїми стрічками: Людовік та Зорян Бухерма, автори фільму "Віллі Перший", Жак Мартіно - режисер "Тео і Юго в одному човні" та Дуня Січова - актриса стрічки "Борис без Беатріс", знятої квебекським режисером Дені Коте, який очолює цьогорічне жюрі.

Також на фестиваль завітають представниці Каннського фестивалю Мод Амсон та відповідальний за Східну та Центральну Європу в Агенції Unifrance - Жоель Шапрон.

Як повідомлялося, 46-ий МКФ "Молодість" відбудеться в Києві 22 - 30 жовтня. Його локації: кінотеатри "Київ", "Жовтень", "Кінопанорама", "Сінема-сіті", "Планета кіно", "Україна" та інші. Урочисті церемонії відкриття та закриття - в Національному театрі ім.І.Франка. У програмі "Українські прем'єри" планують показ п'яти фільмів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: французький фільм, молодість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]