Сб, 2024-04-20, 04:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Цукерберг відповів на звернення Порошенка та українців. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Увечері 14 травня засновник Facebook Марк Цукерберг провів онлайн-сесію, відповівши зокрема і на запитання, які ставили українці. Модератор зустрічі повідомив, що найпопулярнішим запитанням, яке набрало 45 тисяч лайків, було саме про Україну і поставив його користувач з Ізраїлю на ім’я Григорій, повідомляє VIDIA.

Користувач поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і дописів з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курирує російський менеджмент.

Зі слів Цукерберга, він особисто переглянув, про що йдеться, перш ніж надати відповідь. Засновник Facebook прокоментував, що справді було кілька дописів, які вони вирішили видалити за порушення правил, що забороняють використання "мови ненависті" проти іншої національності.

"На жаль, є кілька дописів, які порушили це правило. Люди поскаржились, і ми, переглянувши ці дописи, визначили, що деякі з цих дописів містили образливу лексику щодо деяких росіян, і ми їх зняли", - пояснив Марк.

Він також запевнив, що у Росії немає адміністрації Facebook, яка б модерувала український сегмент мережі.

"Звучали також запитання: чи дописи, зроблені українцями, модеруються росіянами в час, коли між Україною та Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу. Тому кожен, хто думає, що модерація відбувається з російського офісу антиукраїнськими модераторами, помиляється", – запевнив Цукерберг.

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено допис. Проте додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих дописів помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Facebook вибачився, повідомив Марк.

Після цього Цукерберг відповів і на звернення президента України Петра Порошенка щодо можливості відкриття представництва Facebook в Україні. Він сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але пояснив, що доцільність лежить у площині розвитку компанії, зокрема розробки програмного забезпечення.

Запитання Порошенка демонстрували на екрані. Цукерберг був помітно радий увазі президента України.

Нагадаємо, українські користувачі Facebook організували флеш-моб, щоб переконати Цукерберга в необхідності відкриття представництва компанії в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1207 | Додав: adminA | Теги: Цукерберг відповів на звернення Пор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]