Пт, 2024-04-19, 06:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Депутати розробили десятки законів щодо Конституції та нацоборони
Інші останні Офіційні новини

Робоча група із забезпечення Конституційної реформи та верховенства права напрацювала 56 законопроектів для реалізації реформ, які необхідно ухвалити у Верховній Раді. 5 з них стосуються внесення змін до Конституції, а 43 треба прийняти вже цього року, заявив на засіданні з обговорення плану реформ голова групи народний депутат ("Блок Петра Порошенка") Руслан Князевич, передає кореспондент НБН.

"Ми розробили 56 проектів законів, які можна розділити на ряд груп. Це Конституційна реформа – туди відносяться 12 законів, верховенство права – 26 проектів та питання регіональної політики та децентралізації – це 11 проектів", – сказав пан Князевич.

За його словами, із 56 законопроектів 5 стосуються безпосередньо змін до Конституції, а 24 – це нові законопроекти і 27 – це ініціативи щодо внесення змін в ті чи інші закони.

"Це безпосередньо ті законодавчі прогалини, які у нас сьогодні є в державі, які потребують системних законодавчих актів", – зазначив нардеп.

Він підкреслив, що з цих 56 законопроектів на 2015 рік заплановано ухвалення в цілому 43 законопроектів. "Це певне навантаження для парламенту, але нам вже нікуди відкладати ці ініціативи, і, думаю, це не означає, що наступні роки ми будемо байдикувати", – додав пан Князевич.

При цьому в 2016 році Раді належить схвалити 11 законопроектів і в 2017 році – ще 4, які є системними змінами до Трудового кодексу.

Як повідомлялося, 3 квітня президент України Петро Порошенко на зустрічі з лідерами фракцій парламентської коаліції закликав на політичному рівні здійснити кроки щодо прискорення конституційної реформи. Глава держави також наголосив на необхідності децентралізації влади та скасування недоторканності для депутатів і суддів.

У середині березня генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд представив у Києві третій План дій для України на 2015-2017 роки. Цей план зосереджується на проведенні таких програм: конституційної реформи і функціонування демократичних інститутів, судової реформи, демократичного управління, прав людини і протидії економічним злочинам.

Парламент має ухвалити конституцію з оборони і безпеки - Винник

Парламент має ухвалити новий закон про національну безпеку та оборону.

Про це у понеділок під час презентації пакету законодавчого забезпечення програми реформ заявив секретар Комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Винник, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі в Україні треба прийняти певну конституцію в секторі безпеки та оборони, яка буде регулювати і буде як головний закон у цьому секторі - це Закон України "Про національну безпеку й оборону", - сказав Винник.

Він нагадав, що наразі чинним є Закон "Про засади національної безпеки й оборони", проте, за його словами, він не дає чітких визначень, у тому числі й національній безпеці, ризиків у цій сфері, а також понять гібридної війни, Військовий кабінет тощо.

Крім того, нардеп зауважив, що Верховна Рада має ухвалити системний закон щодо визначення галузей і суб'єктів, які забезпечують нацбезпеку й оборону, порядок їхньої взаємодії за різних правових режимів.

Також він додав, що парламентарії мають на законодавчому рівні врегулювати механізм захисту громадян від пропагандистського впливу.

Винник підкреслив, що загалом робоча група напрацювала 72 законодавчі ініціативи у сфері національної безпеки й оборони, які народні депутати мають ухвалити вже у 2-му та 3-му кварталі цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: десятки законів, нацоборони, Конституції, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]