Ср, 2024-04-24, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Детективи почнуть боротися з корупцією вже восени. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сподівається, що детективи бюро почнуть працювати з жовтня 2015 року. Як передає УНІАН, про це Ситник сказав під час семінару на тему "Як ефективно боротися з корупцією в Україні? Передова практика Фінляндії".

"Ми для себе поставили завдання запустити роботу бюро, тобто роботу, в першу чергу, детективів з жовтня 2015 року", - зазначив Ситник.

При цьому директор бюро повідомив, що сьогодні проходить рейтингове голосування щодо обрання членів Громадської ради НАБ. Ситник висловив сподівання, що результати голосування будуть оголошені завтра, 27 травня.

"Я сподіваюся, що завтра вже зустрінуся з членами Громадської ради, і найближчим часом вони делегують до конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро трьох осіб, і ми з перших чисел червня почнемо активно проводити конкурс", - заявив Ситник.

За його словами, для проведення конкурсів на посади в бюро вже все готово. Зокрема, як зазначив директор, розроблені тести і програми тестування. Ситник нагадав, що вже оголошено конкурс на перші 100 посад детективів.

"І після формування конкурсної комісії ми активно приступимо до конкурсу, і я сподіваюся, що наприкінці червня ми отримаємо вже перших працівників, яких ми вже зможемо залучати до аналітичної роботи і починати підготовку до повноцінного запуску роботи Національного антикорупційного бюро", - сказав Ситник.

Як повідомлялося, в Національному антикорупційному бюро працюватимуть 243 детективи.

Активісти обурились недолугим конкурсом у громадську раду при НАБ

Громадські активісти обурились непрофесійною організацією голосування за представників в громадську раду при Антикорупційному бюро і вимагають провести нове, пише Укрїнська правда.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін звернув увагу на те, що система для онлайн-голосування не захищена навіть від елементарної "накрутки" голосів.

"Це неприпустимо, коли ключовий антикорупційний орган України не в змозі захистити від "підробок" навіть елементарне он-лайн голосування. Це свідчить або про непрофесійність людей, які проводять це голосування, або про їхнє бажання провести до Ради своїх людей", - вважає він.

Активіст вимагає оголосити новий конкурс та провести його нормально.

Такий же заклик пролунав від відомого журналіста-розслідувача Дениса Бігуса, який теж бере участь у доборі до громадської ради при НАБ.

"По-хорошому, незалежно від результатів цієї "голосувалки", її вже можна скасовувати. Я сподіваюся, що ми зможемо у вівторок провести дуже болючу пресуху про нікчемність цього голосування. Щодо підрахунку голосів. Тому що неважливо, хто там виграє. Хоч би і я. Так вигравати не можна", - обурився Бігус.

"У мене немає слів, щоб описати весь непрофесіоналізм організації цього процесу", - додав він.

Щоб довести свою правоту, активісти розмістили відео, яке наочно демонструє, як навіть дитина може накручувати голоси за певного кандидата.

Нагадаємо, 16 квітня президент Петро Порошенко призначив директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Кабінет міністрів 7 травня передав Антикорупційному бюро приміщення по вул. Сурикова, 3, поблизу Солом'янської площі в Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Детективи, восени. ВІДЕО, боротися, корупцією | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]