Вт, 2024-04-23, 09:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Дочка отримала міжнародну премію Боніфація VIII, присуджену Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Громадська культурна асоціація "Боніфаціанська академія" вручила Євгенії Тимошенко міжнародну премію Боніфація VIII, присуджену її матері - екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, яка через ув'язнення у в'язниці не змогла бути присутньою на цій церемонії в Римі.

Як повідомляє сайт Юлії Тимошенко, під час церемонії дочка колишнього прем'єра сказала, що премія Папи Боніфація VIIІ уособлює силу тих, кого намагаються позбавити сили, незламність тих, кого прагнуть зломити, і нескорену силу духу тих, кого хочуть зробити безсилим.

Євгенія Тимошенко вважає, що Академія Боніфація своєю нагородою і підтримкою Юлії Тимошенко відзначила не тільки її, але і весь український народ.

Екс-прем'єр у своєму листі президентові Академії, кавалеру доктору Санте де Ангеліс, президенту наукового комітету Його Преосвященству Франка Кроче, титулярному єпископу Потенца Пічена написала, що присудження їй премії Боніфація VIII є підтвердженням вірності обраного шляху служіння своєму народові.

"Премія Боніфація VIIІ для мене - це потужний символ наполегливості в досягненні насправді високих цілей, підтвердження вірності обраного шляху служіння своєму народові. І висновок не змусить мене зійти з цього шляху, скоритися перед безнаказаністю беззаконня і свавілля, припинити або хоча б послабити боротьбу", - йдеться в листі Тимошенко.

Вона переконана, що присудження їй міжнародної премії Боніфація VIIІ є важливим актом солідарності з народом України, з його боротьбою проти поневолення безчесної диктатурою, з його європейськими прагненнями та прагненням до свободи.

Екс-прем'єр наголосила, що Папа Римський Іван Павло ІІ є для неї зразком людської стійкості та гідності. "Перебуваючи за гратами за опір режиму, який намагається відкинути мою країну в часи гулагів і голодоморів, я ще і ще раз подумки звертаюся до зразків людської стійкості і гідності, нескореності й вірності неминущим цінностям і високим ідеалам. Серед велетнів, життя яких надихає мене і повертає надію тим, кого її хочуть позбавити, - Блаженний Папа Іван Павло ІІ. Ця велична особистість кинула виклик комуністичним і авторитарним диктатурам тоді, коли ці диктатури здавалися непорушними, закликала до єдності Європи тоді, коли прірва між Заходом і Сходом здавалася нездоланною, і проголосила проникливу мрію про звільнення континенту тоді, коли ця мрія здавалася нездійсненною", - зазначила Тимошенко.

Премія Боніфація VIII була заснована в 2003 році громадською культурною асоціацією "Боніфаціанська академія", яка діє в італійському містечку Ананії (столична область Лаціо). Перша премія Боніфація VIII в 2003 році була присуджена Папі Римському Іоанну Павлу II.

Премії в різні роки були удостоєні видатні діячі католицької церкви, такі як префект конгрегації католицької освіти кардинал Зенон Грочелевскі, глава Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан, бібліотекар Римської церкви кардинал Хорхе Марія Мехія.

Крім того, премією були відзначені свого часу, зокрема, лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини Рита Леві-Монтанчіні, президент Європейського парламенту Єжи Бузек Кароль, Президент Італії Оскар Луїджі Скальфаро, прем'єр-міністр Республіки Польща Хана Сухоцька, лідер Християнсько-демократичної партії Албанії Зеф Бушаті, астронавт Умберто Гуідоні , міністр культури Італії професор Орнагі Лоренцо, ректор Римського університету "Ла Сап'єнца" Ренато Гуаріні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Міжнародну премію Боніфація VIII, дочка, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]