Чт, 2024-03-28, 13:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
Домоглася ГПУ арешту майна "Карпатигаз", яку ЗМІ пов'язують з Фірташем
Інші останні Кримінальні новини

  Суд арештував майно одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні компанії "Карпатигаз" на 4 млрд грн. Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури, яка подала відповідне клопотання.

"Службові особи одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні - товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатигаз", при здійсненні господарської діяльності з видобутку природного газу, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПАТ "Укргазвидобування", починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов'язання з податку на додану вартість, податку на прибуток і плати за надра з добутих вуглеводів", - сказано в повідомленні.

ГПУ попросила про арешт майна "Карпатигаз", щоб забезпечити відшкодування збитків, завданих державі.

Арешт накладено на технологічне обладнання об'єктів нафтогазовидобувної промисловості компанії.

Компанія "Карпатигаз" належить шведській компанії Misen Enterprises (дочірня компанія Misen Energy). Misen Energy - публічна шведська компанія, але незважаючи на це її кінцеві бенефіціари невідомі, майже 80% компанії належить кіпрським офшорам. Українські ділові видання вказують на те, що кінцевим бенефіціаром "Карпатигаз" є Дмитро Фірташ. Про це повідомлялося в низці журналістських розслідувань, наприклад, "Ліги" чи Forbes.

У прес-службі Group DF заперечують причетність до компанії "Карпатигаз". "Ні Дмитро Фірташ, ні Group DF, ні афільовані з ними структури не мають ніякого стосунку до компанії "Карпатигаз", - заявили в компанії.

У липні "Укргазвидобування" подала позов до Стокгольмського арбітражу про розірвання договору про спільну діяльність з "Карпатигаз".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: ГПУ, Фірташ, арешт майна Карпатигаз, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]