Чт, 2024-03-28, 12:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
"Довіряй, але перевіряй": доля української опозиції вирішується зараз
Інші останні Політичні новини
Узгоджені кандидати в народні депутати в мажоритарних округах від партії "УДАР" і Об'єднаної опозиції "Батьківщина" будуть оголошені 14-15 жовтня.

Про це лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив в суботу, 13 жовтня, в Дніпропетровську на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНІАН.

"Були розбіжності за 32-ма мажоритарними округами. Було замовлено соціологічне опитування для відповіді, хто з кандидатів від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і "УДАРу" найбільш рейтинговий. Результати соцопитування вже є. Думаю, сьогодні-завтра ми можемо дати відповіді щодо кандидатів, є велика надія і впевненість, що завтра-післязавтра ми офіційно заявимо про узгодження кандидатів по мажоритарних округах з Об'єднаною опозицією", - повідомив лідер партії "УДАР".

Кличко також зазначив, що обидві політичні сили можуть підтримати "нейтрального" кандидата, який користується, згідно з даними опитування, найбільшою підтримкою виборців в окрузі.

"Сподіваюся, що вузькопартійні інтереси не переможуть інтереси країни, інтереси, які поставили для себе демократичні сили, щоб перемогти представників Партії регіонів, які мають колосальний фінансовий та адміністративний ресурс. У нас для цього є всі складові", - сказав Кличко.

Коментуючи висловлювання прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Віталію Кличку ще треба потренуватися, щоб стати державним діячем, наприклад, ставши мером Боярки, лідер партії "УДАР" ">зазначив: "Владу сьогодні надзвичайно хвилює динаміка підтримки нашої партії. Про Боярку, я вам скажу, це висловлювання Миколи Азарова ще сильніше, ніж про капусту!".

Кличко також заявив, що опозиція у новообраній Верховній Раді однією із перших ініціює розгляд законопроекту про імпічмент Президента.

"Поки заяви про імпічмент Президента, на жаль, носять популістський характер. Важелів для оголошення імпічменту немає. Повинен бути закон про імпічмент, незалежно від імені Президента і часу. Без такого закону ініціювати імпічмент Президента неможливо", - підкреслив Кличко.

За його словами, дуже часто українські політики виголошують популістські обіцянки, які неможливо виконати. "Політик розповідає про речі, які хочуть від нього почути насправді, але реалізувати їх неможливо. Я дуже хотів би, щоб ми знову не наступали на ті ж граблі", - підкреслив Кличко.

Раніше заступник керівника виборчого штабу партії "УДАР" Ростислав Павленко заявляв, що узгоджені кандидати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та партії "УДАР" будуть оголошені за 12 днів до закінчення передвиборної кампанії.

Відзначимо, що переговори між Об'єднаною опозицією і партією "УДАР" ведуться вже тривалий час і зачіпають широке коло інтересів. Взаємна довіра дістається дорогою ціною, в той час як партія влади не послаблює авторитарного контролю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: доля української опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]