Сб, 2024-04-20, 02:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Європейському суді зібралося більш ніж десять тисяч скарг на Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У Європейському суді з прав людини нині налічується 10,4 тисячі скарг на Україну, що становить 7,5% загальної кількості скарг у суді, повідомив урядовий уповноважений з питань ЄСПЛ Назар Кульчицький в ефірі "5 каналу".

"Ми не унікальні у своїх проблемах. Ми не є основними лідерами, і ми не є тими, хто задає поганий тон у Раді Європи. Так, ми є однією з проблемних країн, але я не можу сказати, що ситуація з Україною чимось кардинально відрізняється від тих же росіян, румун", - заявив він.

При цьому Україна не є лідером за кількістю поданих скарг. Варто зазначити, що здебільшого позови стосуються жорсткого поводження з людьми у місцях утримання і тривалого невиконання рішень національних судів.

За словами Кульчицького, спрямування скарг у ЄСПЛ характерне для усіх жителів пострадянських країн.

"Спільна проблема практично для всієї Європи - надмірна тривалість судового розгляду справ", - підкреслив чиновник. Адже розгляд справи у ЄСПЛ може тривати від трьох до п’яти років.

Як повідомлялося, 11 жовтня, Європейський суд з прав людини призначив тимчасовим суддею від України Станіслава Шевчука замість Ганни Юдківської, яка пішла у декретну відпустку.

Раніше видання "Коммерсантъ-Украина" повідомляло, що розгляд скарг Тимошенко і Юрія Луценка в Євросуді з прав людини може затягнутися. Причиною можливої затримки називалося те, що суддя за українською квотою Юдківська взяла відпустку по догляду за дитиною до кінця 2012 року.

Пізніше у відповіді суду на запит повідомлялося, що суддя за українською квотою Європейського суду з прав людини Юдківська і досі бере участь у розгляді скарги екс-прем'єра Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: Україну, десять тисяч скарг, Європейському суді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]