Чт, 2024-04-25, 18:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Гройсман планує ввести електронні візи для іноземців
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що для вирішення проблем, з якими стикаються іноземці в українських аеропортах, треба впорядкувати роботу консульських служб і ввести електронні візи.

Про це він написав у Facebook, коментуючи блог з цього приводу Мар'яна Заблоцького.

"Ситуація, яка описана в блозі "Української правди", дійсно ганебна. Хочу вибачитися перед тими гостями України, які стикаються з недосконалістю наших чиновників", - пише Гройсман.

Він зазначає, що почав з'ясовувати, як навести в цьому питанні порядок.

"Хороша новина - як виявилося, ще позаминулого тижня міністр закордонних справ уже видав наказ про цілодобову роботу консульського відділу в Борисполі. Залишилося лише прискорити його виконання, і це буде зроблено. Аналогічні проблеми іноді виникають і в Жулянах, а також інших аеропортах. Там теж необхідно впорядкувати роботу консульських служб", - зазначив глава уряду.

А щоб остаточно зняти цю проблему, переконаний прем'єр-міністр, потрібні електронні візи. За його словами, перший крок уже зроблено - з червня 2016 року МЗС запустило попереднє он-лайн заповнення візових анкет.

"До речі, впровадження електронних консульських послуг іноземцям та нашим громадянам передбачено в плані дій уряду", - додав Гройсман.

На сайті УП, Заблоцький написав про те, що кожен день в аеропорт Бориспіль на цілу ніч, не зі своєї вини, застряють іноземні гості. Візу по прибуттю в Борисполі можна отримати в консульському відділі аеропорту тільки з 9:00 до 19:00. Якщо рейс прибув після закриття відділу, іноземці змушені ночувати на стільчиках.

"Відсутність цілодобової роботи консульського відділу в аеропортах - це свинство не тільки по відношенню до гостей України, а й до українців в цілому. Втрачені репутаційні та інвестиційні вигоди від цього радянського бюрократичного маразму незрівнянно вище, ніж будь-які витрати на роботу в ще одну зміну консульського відділу", - упевнений автор блогу.

Раніше Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення спрощеного порядку оформлення віз громадянам Китайської Народної Республіки для в'їзду в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: електронні візи для іноземців, Гройсман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]