Сб, 2024-04-20, 09:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
Інструкції зі вживання наркотиків роздають кримським школярам. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
У школах Севастополя міський Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді роздає буклети, в яких дітям розповідають, у яких дилерів потрібно купувати наркотики і як їх правильно вживати, пише Gazeta.ua.

Відео з показом брошур виклали на своїй сторінці у соціальній мережі активісти громадського об'єднання "Здорова ланка".

У брошурах є докладний опис, як діагностувати передозування і як правильно спілкуватися з дилером. На першій сторінці є пояснення: "Ці брошури надаються не для пропаганди наркотиків та їх вживання. Навпаки, її мета - надати людям інформацію, яка дасть їм навички щодо рішень задля захисту їхнього здоров'я".

"У севастопольських школах соціальних педагогів змушують навчати дітей, як правильно вживати наркотики і в якого дилера їх купувати, як стерилізуватися. У брошурі вони радять не відходити від дилерів, коли купуєш дозу, завжди мати чистий спирт. Чого вчать у школі? Замість того, щоб показати, що вживати наркотики погано, вчителі навчають дітей, як їх вживати", - каже активіст Олексій.

Члени організації написали заяву до прокуратури на пропаганду наркотиків. Вони вважають, що подібні брошури згубно впливають на психологічний розвиток школярів.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні вживають наркотики ін'єкційним шляхом чверть мільйона українців. До прикладу, у Севастополі кожен п'ятий наркозалежний - молода жінка.

Як повідомлялося раніше, у київській школі викрили лабораторію з психотропними речовинами. А на території столичних навчальних закладів для "vip-ів" з легкістю можна придбати наркотичні засоби – від "травки" до героїну.

Керівник Державного комітету з питань контролю за обігом наркотиків, генерал-лейтенант СБУ Володимир Тимошенко заявляв, що рівень наркотизації України - найвищий у Європі.

Річ у тім, що, згідно з дослідженнями Інституту соціології НАН України, проведеними в серпні-вересні 2009 року, 11% опитаних дітей намагалися купити наркотики через Інтернет.

За даними незалежних експертів, кількість наркозалежних на 46-мільйонну Україні сягає 2 мільйонів осіб, що в 10 разів перевищує офіційні дані. Щороку кількість наркоманів у країні зростає на 8%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: кримським школярам, вживання наркотиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]