Пт, 2024-04-26, 01:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:55
Кабмін: енергосистема на 100% готова до опалювального сезону
Інші останні Економічні новини

Об`єднана енергосистема України, зокрема генеруючі потужності електро- і теплоелектростанцій, готові до проходження осінньо-зимового періоду 2016-2017 років на 100%. Про це під час Години запитань до уряду в парламенті повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає УНІАН.

"Генеруючі компанії і обладнання в об`єднаній енергетичній системі України на 100% готові для проходження осінньо-зимового періоду. Ми не лише виконали плани, які були надані міністерством та Кабміном, а й перевиконали їх, що стосується ремонтної бази", - сказав Насалик.

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг уже отримали 6,1 млн українських сімей із 8,5 млн. Про це в ході селекторної наради в Кабінеті міністрів, присвяченої підготовці до опалювального періоду 2016-2017 років, повідомив віце-прем`єр-міністр Павло Розенко.

"6,1 млн українських сімей вже отримали субсидії. План із надання субсидій буде повністю виконано до січня 2017 року", - сказав Розенко.

Також він додав, що загальна кількість сімей, які отримують субсидії, становить 8,5 млн.

Як повідомлялося, у вересні уряд затвердив графік підготовки до опалювального сезону, а також визначив розміри запасів палива для забезпечення споживачів теплом і електроенергією. Зокрема, запаси газу в підземних сховищах повинні становити щонайменше 17 млрд кубометрів, запаси вугілля - 2,8 млн тонн. За даними "Укртрансгазу", станом на 19 жовтня було накопичено 14,7 млрд куб. м газу, а за інформацією "Укренерго", на 18 жовтня запаси вугілля становили 1,5 млн тонн.

4 жовтня 2016 року віце-прем`єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що житловий фонд і об`єкти енергетичної інфраструктури по всіх регіонах України готові до проходження опалювального сезону 2016-2017 років майже на 100%. Втім кілька регіонів відставали від планів підготовки до опалювального сезону. Наприклад, на 95-100% до зими готовий житловий фонд у Київській, Волинській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

У Миколаєві для непідключених до опалення шкіл із 24 жовтня розпочнуться осінні канікули

У Миколаєві для шкіл, які до 24 жовтня не будуть підключені до опалення, розпочнуться осінні канікули. Як повідомили на офіційному сайті міської ради, 21 жовтня відновили заняття 16 шкіл міста, оскільки навчальні заклади почали опалювати. Ще 20 шкіл не припиняли заняття, оскільки мають автономні котельні. Всього в місті 72 навчальних заклади.

"Як повідомила начальник управління освіти Ганна Деркач, уже в понеділок, 24 жовтня, якщо підключення до тепла закладів освіти буде йти за планом, всі школи продовжать роботу в звичайному режимі", - сказано в повідомленні мерії.

Міська влада припускає, що якісь навчальні заклади й до понеділка не отримають тепла.

"Для учнів цих шкіл із 24 жовтня розпочнуться осінні канікули", - заявили в мерії. Згідно з інформацією міськради, теплоносій на сьогодні подано в 46 дитячих садків із 73 наявних у місті.

Також повідомляється, що досі не надійшов теплоносій до міської лікарні №3.

Як повідомлялося, у Миколаєві з 19 жовтня призупинено заняття в загальноосвітніх навчальних закладах через відсутність опалення.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич 13 жовтня підписав розпорядження про початок опалювального сезону на об`єктах соціальної сфери та з 17 жовтня – в житловому фонді, однак через відсутність лімітів на газ у основних постачальників тепла в місті – "Миколаївської ТЕЦ" і "Миколаївоблтеплоенерго", опалення було включено лише на тих об`єктах, які мають власні котельні й не залежать від центрального опалення.

19 жовтня НАК "Нафтогаз України" підписав договори з основними постачальниками тепла в Миколаєві й 20 жовтня почалася подача теплоносія до житлового фонду. Обіцяють, що протягом 5-7 днів всі споживачі отримають опалення.

Нагадаємо, в Миколаєві проживає близько 0,5 млн осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: 100%, опалювальний сезон, енергосистема, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]