Пт, 2024-04-26, 06:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Хід виборчої кампанії в Україні тривожить Канаду
Інші останні Політичні новини
Попередні висновки канадської місії спостерігачів про перебіг парламентської виборчої кампанії в Україні викликають занепокоєння, повідомили в прес-службі Посольства Канади в Україні, передає УНІАН.

Таку заяву у зв'язку з оприлюдненням першого проміжного звіту місії спостерігачів "Канадська місія - Вибори в Україні 2012" зробили міністр закордонних справ Джон Баїрд та міністр міжнародної співпраці Джуліан Фантіно.

"Вільні та справедливі вибори, які відображають волю українського народу, ще можливі. Ще не надто пізно. Ми закликаємо представників української влади повністю і терміново усунути будь-які порушення виборчого процесу", - йдеться в заяві.

"Канада рішуче підтримує український народ у розвитку нації, який ґрунтується на демократії, повазі до прав людини та верховенстві права. Ми будемо і далі пильно стежити за повідомленнями спостерігачів з місця подій з наближенням українських парламентських виборів і будемо порушувати ці питання перед урядом України", - заявили міністри.

У повідомленні наголошується, що звіт, який оприлюднено 2 жовтня, окреслює низку питань до поточної кампанії, включаючи обмеження свободи слова, процедурні невідповідності, приклади підкупу виборців та неправомірний тиск на кандидатів і членів виборчих комісій.

Як повідомлялося, 2 жовтня в першому проміжному звіті, який оприлюднили представники канадської місії спостереження (Mission Canada) за результатами аналізу ходу виборчої кампанії в усіх областях України протягом 3-28 вересня, йшлося, що підготовка до парламентських виборів в Україні проходить на тлі процедурних порушень, широкомасштабного підкупу голосів, обмеження свободи слова та неналежного розгляду виборчих суперечок.

Місія спостерігачів "Канадська місія - Вибори в Україні 2012" розпочала свою роботу в Україні 11 серпня і включає 65 довгострокових і 365 короткострокових спостерігачів, які стежать за підготовкою і проведенням виборів народних депутатів України 28 жовтня. Цей проект організований недержавною неприбутковою організацією CANADEM за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади та Канадського агентства міжнародного розвитку.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO збільшить чисельність своїх спостерігачів в Україні в 10 разів. Про це заявив директор CIS-EMO Олексій Кочетков на зустрічі з секретарем ЦК КПУ Володимиром Опальком.

Раніше повідомлялося, що звіт за результатами наглядової місії екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європейського парламенту Патріка Кокса, який заслухали у вівторок, 2 жовтня, в Європейському парламенті, є проміжним - місія буде продовжена аж до закінчення парламентських виборів в Україні.

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.

Зазначимо, що міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко упевнений, що головною небезпекою нинішнього часу для України є майбутні парламентські вибори.

"Перша небезпека виборів - якщо зараз Україна не продемонструє чесного, вільного волевиявлення громадян без будь-яких фальсифікацій, Україна має не тільки шанс, а гарантовано залишиться в світовій ізоляції, оскільки така Україна не потрібна ні власному народу, ні Європі, ні Росії, нікому з наших потенційних союзників", - сказав міністр.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: Канаду, виборчої кампанії в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]