Пт, 2024-04-19, 23:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:17
Кінофестиваль для дітей і підлітків "Чілдрен кінофест" стартує в Україні
Інші останні Культурні новини

29 травня в Україні розпочинаються покази другого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен кінофест". Кінофорум відкриється прем’єрою анімаційної стрічки "Пісня моря" Томма Мура: це поетична та захоплива історія, заснована на кельтських легендах. 2015 року фільм було висунуто на здобуття премії "Оскар". Покази фестивалю є безкоштовними, потрапити в кіно можна за попередньою реєстрацією, передає Сultprostir.

Фільми "Чілдрен кінофесту" побачать глядачі 14 міст України, серед яких Київ, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Маріуполь, Херсон, Вінниця, Запоріжжя. Переможця фестивалю буде обрано шляхом глядацького голосування.

До конкурсної програми кінофоруму увійшли картини: "Пісня моря"; нова екранізація знаменитої казки Карло Гольдоні "Піноккіо"; "Хлопчик-мураха", данський фільм про дитину-супергероя; "Фелікс", історія про юнака, який мріє стати трубачем та присвятити життя музиці; картина "Йорген+Анна=любов" про перше дитяче кохання та дружбу; бельгійський фільм "Вперед, Едді!", що розповідає про маленького сина м’ясника, який мріє стати велогонщиком та має разом зі своїм крихітним, провінційним містечком пережити відкриття великого супермаркету; нідерландський фільм "Буча", що оповідає, як підлітки намагаються врятувати сімейне життя батьків.

У позаконкурсній програмі бере участь французька картина "Белль і Себастьян" про пригоди та дружбу хлопчика та його вірного пса в буремні часи Другої світової війни. Окрасою фестивалю стане показ короткометражних стрічок піонера світового кіно Жоржа Мельєса та картин славетного голлівудського коміка, зірки німого кіно, Бастера Кітона. А київська студія "Укранімафільм" представить глядачам добірку своїх найкращих анімаційних робіт.

Юні кіномани матимуть змогу взяти участь у майстер-класах, зокрема, познайомляться з процесом озвучення мультфільмів. Покази "Чілдрен кінофесту" триватимуть до 7 червня.

"Той факт, що квитки на сеанси майже в усіх містах розібрали як гарячі пиріжки, підказує, що у нас таки є попит на якісне кіно. Ми щасливі, що сеанси вдалося зробити безкоштовними - відтак до фільмів матимуть доступ усі діти - незалежно від соціального статусу і стану здоров’я. У програмі зібрані дуже різні стрічки, бо одна із задач фестивалю - показати, що кіно буває дуже різним, але все воно завжди по-своєму цікаве, кожен фільм має родзинку. Так же і з людьми - не варто викреслювати когось із суспільства лише тому, що його спосіб життя відрізняється від стандартів. Можливо, саме він стане новим генієм", - розповіла Анастасія Сідельник, прес-аташе "Чілдрен кінофесту".

Раніше повідомлялося, що український мультфільм про корову Зірку переміг на Міжнародному дитячому кінофестивалі в Дрездені.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Україні, Кінофестиваль, дітей і підлітків Чілдрен кінофест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]