Чт, 2024-03-28, 20:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
Коти прем'єра і міністра фінансів зчинили бійку - скандал у Британії
Інші останні Новини світу
Біля резиденції прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона в Лондоні сталася бійка між вихованцями прем'єра і міністра фінансів Джорджа Осборна.

П'ятирічний кіт Ларрі, що донедавна служив головним мишоловом на Даунінг-стрит, 10, у вівторок був зафіксований на фото у момент, коли відбивався лівою лапою від удару своєї пухнастої "колеги" Фреї з Даунінг-стрит, 11, де розташований офіс керівника британського казначейства.

У чвару між котами навіть були змушені втрутитися співробітники поліції, які перебували в той час на чергуванні біля входу в резиденцію Кемерона, передає ИТАР-ТАСС.

Після "сутички" Ларрі, який раніше неодноразово піддавався критиці за недостатньо розвинений мисливський інстинкт, повернувся до будівлі господарів, тоді як його кривдниця з гордим виглядом і далі гуляла собі по двору.

Причини котячої бійки і досі невідомі. Відповідаючи на запитання про взаємини між вихованцями Кемерона і Осборна, офіційний представник прем'єр-міністра сказав: "Вони співіснують".

Кіт Кемерона Ларрі був "звільнений" з посади головного мишолова на Даунінг-стріт в минулому місяці, і на його "посаду" прийшла більш рішуча Фрея. Це пояснювалося тим, що свою першу здобич ледачий мешканець резиденції прем'єра зловив лише через дев'ять тижнів після "призначення". Однак останньою краплею виявився випадок, що стався у вересні, коли Кемерон застав Ларрі мирно сплячим на стільці в його кабінеті, тоді як по кімнаті пробігала ще одна миша. Сонний кіт, як зазначалося, тоді розплющив одне око, але при цьому навіть не зрушив з місця, щоб наздогнати небажану гостю.

Крім того, восени минулого року під час вечері в їдальні в резиденції прем'єра в кутку приміщення була помічена миша. Кемерон кинув у неї срібною виделкою, але промахнувся. Ларрі на місці не виявилося.

Oфіційна резиденція прем'єр-міністра Великобританії на Даунінг-стріт спростувала чутки про те, що між котом глави уряду і кішкою міністра фінансів виникла ворожнеча.

Приводом послужила фотографія в Twitter, на якій улюблениця голови Мінфіну Джорджа Осборна Фрейя завдає удару лапою коту Ларрі прем'єра Девіда Кемерона, повідомляє в середу "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Бі-бі-сі.

Представник прем'єр-міністра поспішила розрядити напруженість, підкресливши, що хоча "вона і не готова коментувати ескапади наших чотириногих друзів", в даному випадку дві кішки прекрасно уживаються.

"Мешканці будинків номер 10 (резиденція прем'єр-міністра) і номер 11 (резиденція міністра фінансів) вічно сперечаються через всяких" дурниць ". Так, Тоні Блер і Гордон Браун постійно шипіли одне на одного з приводу реформ в громадському секторі", - відзначає британська телерадіомовна корпорація.

Тандем Кемерон-Осборн завжди вважався більш дружнім, а що стосується взаємин на рівні котів, то на адресу п'ятирічного Ларрі часто лунає критика. Однак винять його не за зайву агресію, а, навпаки, за ганебну пасивність.

Ларрі взяли зі знаменитого лондонського розплідника Беттерсі після того, як журналісти помітили нахабно прошмигнувшую повз прем'єрської двері щура. Однак покладених на нього надій кіт явно не виправдовує, щурів і мишей на його рахунку немає, зате його часто ловили сплячим "на посту"і.

Останній інцидент з Фреєю і зовсім ставить під сумнів профпридатність Ларрі. Замість того, щоб відстоювати прем'єрську територію, він лише мляво, майже формально, підняв праву лапу.

А ось Фрейя явно зроблена з іншого тіста. У свій час, коли кішка жила з Осборнами в Ноттінг Хіллі, вона на два роки пропала і змогла возз'єднатися з господарями тільки після того, як ветеринар знайшов її по мікрочіпу.

Загартована вуличним життям, Фрейя була покликана на службу на Даунінг-стріт, 11, щоб, як делікатно висловилася газета "Дейлі мейл", "розділити обов'язки з Ларрі, не зачепивши його почуттів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: скандал, Британі, коти прем'єра і міністра фінансів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]