Чт, 2024-04-18, 02:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:17
Медаль героя, що врятував ціною життя 20 товаришів, отримала донька. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Після проведення урочистостей 8-9 травня у Кіровограді, коли фотозвіти розмістили в мережі, Інтернет практично "підірвала" маленька дівчинка, якій під час відкриття меморіалу героїв АТО передали батькову нагороду - військову відзнаку "За мужність і відвагу". Читачів надзвичайно зворушила та зацікавила дитина, що потрапила до об'єктиву фотокореспондента.

За кілька днів вдалося дізнатися про її 28-річного батька-прикордонника Анатолія Матвієнко, який ціною свого життя врятував 20 бойових товаришів ("татусів, які повернулися до своїх любих доць та синуль"), повідомляє "Інформаційний спротив".

Тато дівчинки загинув у серпні 2014 року.

Зауважимо, що 8 травня у Кіровограді відкрили Алею пам'яті на честь земляків, які загинули під час бойових дій з російсько-терористичними військами на сході України.

В церемонії брали участь рідні та близькі сучасних героїв, бойові товариші й представники влади.

Як наголошується у повідомленні, "кожного, хто склав голову за свободу нашої країни, назвали поіменно".

Загалом, з початку бойових дій на сході України загинуло 127 військовослужбовців з Кіровоградщини.

За словами представників влади, меморіал є тимчасовим, а планувати монументальний об'єкт будуть, коли закінчиться війна. Бюджет проекту склав 174 тисяч гривень. Ці кошти місто отримало за рахунок субвенції з обласного бюджету.

"Це єдине місце, де усі загиблі зібрані на фото разом. Це для того, щоб зараз, доки триває війна, у нас було місце, куди можна прийти вшанувати пам'ять", - пояснив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

На офіційному сайті Кіровоградської міської ради повідомляється, що Алею слави було відкрито на території Меморіального комплексу "Фортечні вали".

"Ми всі у боргу перед цими молодими хлопцями, цвітом нашого народу, - сказав під час відкриття секретар міської ради Іван Марковський. – Кожен має знати, якою ціною дається право на свободу. Ми не зможемо повернути матерям їхніх синів, але наше завдання оточити родини загиблих належною опікою і зберегти пам'ять про кожного героя".

9 травня в урочистостях з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом взяли участь десять тисяч жителів Кіровограду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: медаль героя, донька. ВІДЕО, ціною життя 20 товаришів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]