Вт, 2024-04-23, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
МЕРТ очікує уповільнення інфляції в Україні наприкінці року
Інші останні Економічні новини

Міністерство економічного розвитку і торгівлі очікує на уповільнення інфляційного тренда в Україні в останні місяці поточного року. Про це повідомляє Мінекономрозвитку, передає УНІАН.

МЕРТ відзначило, що до кінця року формування цінової динаміки на внутрішньому споживчому ринку відбуватиметься під впливом розширення внутрішнього попиту, насиченості ринку продовольством, що частково компенсує підвищення вартості послуг ЖКГ, зокрема подорожчання гарячої води і опалення, і накопичений девальваційний ефект, сформований на початку осені.

Мінекономрозвитку нагадало, що після трьох місяців дефляційної динаміки, у вересні порівняно з серпнем ціни на споживчому ринку зросли - інфляція становила 1,8%.

За інформацією міністерства, причиною зростання споживчої інфляції у вересні є методологічні особливості розрахунку цін на сезонний одяг та взуття, а також типове подорожчання послуг у сфері освіти.

Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку у вересні порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,8%, з початку року - на 6,4%. До цього в Україні три місяці поспіль фіксувалася дефляція.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: україна, наприкінці року, МЕРТ, уповільнення інфляції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]