Сб, 2024-04-20, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Міжнародні навчання проведуть українські рятувальники і НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Львові відбувається запланована конференція із спільних міжнародних навчань Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Євроатлантичного координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації цивільного характеру з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій "Ukraine-2015".

"Захід відбувся у форматі пленарної сесії. Під час засідання учасники обговорили основний сценарій, розклад навчань, представили інструкції з проведення тренувань і обговорили часові показники прибуття команд для участі", - зазначено в повідомленні прес-служби ДСНС України, оприлюдненому в четвер, 21 травня.

Як зазначив директор Департаменту реагування на НС Григорій Марченко, "в процесі обговорення ми запланували проведення спільних навчань, де українські рятувальники пліч-о-пліч зі своїми іноземними колегами ліквідуватимуть надзвичайну ситуацію в реальних умовах".

Він також додав, що до участі в навчаннях планується залучити близько 600 рятувальників і 200 одиниць техніки з 30 країн.

У свою чергу керівник Євроатлантичного координаційного центру з реагування на НС Гюнтер Бретшнайдер зазначив: "Ми дякуємо представникам України за запрошення для участі в навчаннях. Це вже втретє ми співпрацюємо з українськими колегами. І ми щасливі зараз сюди повернутися"

За його словами, деякі країни-учасниці вже задекларували участь своїх команд у тренуваннях, а підтвердження інших учасників очікується в найкоротші терміни. "Ці команди працюватимуть спільно з українськими рятувальниками, незважаючи на різницю в мові та стандартах підготовки", - додав Г. Бретшнайдер.

У ДСНС України нагадали, що міжнародні навчання проводяться у рамках виконання Річної національної програми співпраці Україна-НАТО на 2015 рік з метою подальшого поглиблення співпраці ДСНС України і Північноатлантичного альянсу у сфері цивільного захисту населення, відпрацювання порядку взаємодії із запобігання і реагування на НС природного і техногенного характеру.

Нагадаємо, 20 квітня у Львівській області на Яворівському полігоні розпочалися спільні навчання-тренінги 173-ї повітряно-десантної бригади армії США з 290 американських десантників та бойових підрозділів Нацгвардії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: міжнародні навчання, українські рятувальники і НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]