Пт, 2024-04-26, 02:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
На День Європи у Києві виступлять легенди світового джазу
Інші останні Столичні новини - новини Києва

З нагоди святкування Дня Європи на Михайлівській площі у столиці відбудеться концерт легенд світового джазу.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

16 травня о 19:30 на Михайлівській площі з нагоди відзначення Дня Європи відбудеться прем'єра музичної програми "DJazz" у виконанні одного з відомих і популярних творчих колективів — Державного академічного оркестру "РадіоБенд Олександра Фокіна".

На сцені разом із оркестром виступатимуть легендарні світові музиканти, визнані метри джазового мистецтва — найкращий саксофоніст світу Ерік Маріенталь, унікальний віртуоз-перкусист Йоель Дель Соль, видатний трубач Віллі Мурілло та неперевершена співачка з Лос-Анджелеса Бекі Мартін (обоє з "Gordon Goodwin's Big Phat Band").

Як зазначають організатори, унікальність концерту полягає у перенесенні великого мистецтва джазу з минулого століття у століття нинішнє його ж видатними виконавцями.

"Протягом концерту перед глядачами відбудеться трансформація суперхітів світового джазу у сучасну молодіжну музику ХХІ століття. Інструментальні п'єси і вокальні композиції без пауз перетікатимуть з однієї в іншу, а інструменталісти постійно мінятимуться з солістами. Все це відбудеться на потужному високоякісному звуковому супроводі та яскравій феєрії світлових та візуальних ефектів", — сказано у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що представництво Європейського Союзу в рамках святкування Дня Європи проведе 16 травня в містах України актуальні дискусії та конкурси ідей.

Довідка

Свято Дня Європи було встановлено в Україні "…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…" згідно з указом президента України "Про День Європи" від 19 квітня 2003 року №339/2003.

День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. День Європи жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходить у Києві. На Хрещатику облаштовується так зване "Європейське містечко" за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС.

Таке містечко складається з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентується географія, культура, історія найбільших міст держав-членів ЄС, організовуються публічні дебати з послами та представниками української влади, проводяться вікторини з європейської тематики та мовні курси, облаштовуються "куточки національних страв" тощо.

Традиційно протягом офіційного відкриття святкування Дня Європи відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС із представниками органів місцевої влади, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Україна - єдина держава - не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Києві, День Європи, легенди світового джазу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]