Пт, 2024-03-29, 07:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:04
На Майдані записали вітання для Савченко
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На Майдані Незалежності в Києві сьогодні пройшла акція #FreeSavchenko на підтримку української льотчиці, народного депутата від "Батьківщини" та старшого лейтенанту ВПС Надії Савченко, котру незаконно ув'язнили у Росії.

Про це повідомляє УНІАН.

Кілька сотень учасників акції зібралися, щоб разом привітати Савченко з днем народження, а також виступити з вимогою про її негайне звільнення і звільнення всіх українських політичних в'язнів у Росії.

Під час акції присутні на Майдані записали послання на підтримку льотчиці і привітання, які потім будуть відправлені Савченко у московське СІЗО.

"Батьківщина" дякує Савченко за те, що вона боролася й продовжує боротися за українській Донбас

Як зазначив під час свого виступу голова київської міської організації "Батьківщини", один з організаторів акції Володимир Бондаренко, саме Надія є "нашим зразком, нашою надією та вірою в майбутнє України".

"Привітаємо Надію та побажаємо жити у вільній незалежній Україні багато років зі своїм народом", - цитує його партійна прес-служба.

У рамках акції були підготовлені спеціальні альбоми, куди сотні киян та гостей столиці мали змогу написати особисте привітання для української льотчиці і які згодом будуть передані Надії.

"У нас є спеціальні альбоми, де кожен напише своє побажання для Надії. Їх буде доставлено до "Матроської тишини", щоб вона змогла побачити та відчути через ґрати московських казематів наше з вами тепло та всі побажання, які їй дуже потрібні", - сказав голова "Батьківщини молодої" Іван Крулько.

На акції також була присутня Віра Савченко, сестра Надії. Під час свого виступу вона зазначила, що справа Надії рухається до фіналу, а її матеріали готуються до передачі в суд.

"10 місяці в Надя сиділа в камері. Зараз адвокати кажуть, що дуже активно почали працювати слідчі та прокурори. Тому ми сподіваємося, що до кінця літа ми Надю побачимо тут. До того ми не зупинемось", - зазначила Віра.

Зі свого боку нардеп від "Батьківщини" Олексій Рябчин, який також нещодавно повернувся з зали суду над Надією Савченко в Москві, подякував їй за те, що вона боролася та продовжує боротися за український Донбас.

"Нам дуже не вистачає такого бійця, як Надія у Верховній Раді. У "Батьківщині" за нею зарезервоване перше місце поряд із трибуною та президією. Без сумніву, Надія стане найкращим борцем і в парламенті", - наголосив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: вітання для Савченко, Майдані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]